Brabus Ultimate 125 je vytuněný Smart za absurdní cenu. Stojí jako Porsche

Our theme
Jan Zajíc | 04.03.2017
dalších 10 fotek
Brabus Ultimate 125. | foto: Brabus
Německá firma Brabus představila další kousek do rodiny upravených vozů koncernu Daimler. Tentokrát ale Brabus nesáhl po nějakém Mercedesu, jak to bývá obvyklé, pozornost upřel na maličký Smart.
Výsledkem je model Brabus Ultimate 125, který bude k dispozici jako kupé i kabriolet.

Novinka svou příbuznost s dvoumístným městským vozítkem sice dává jasně najevo, současně se ale výrazně odlišuje. Jistě jste si sami všimli obrovských 18palcových kol, agresivního bodykitu, který auto podstatně rozšiřuje, či sportovních nárazníků a výfuku se třemi koncovkami.

Čtěte také: BMW poprvé ukázalo novou X3. Podívejte se na fotky z testů na severu Švédska

Zákazníci si pak budou moci vybrat libovolnou barvu karoserie. Samotný Brabus novinku představil v zářivě tyrkysovém provedení.

Podobnou barvu najdeme v tomto případě i v interiéru, který také prokoukl a oproti běžnému Smartu vyhlíží i díky všudypřítomné kůži luxusněji.

Aby také nevypadal, vzhledem k ceně. Brabus model Ultimate 125 prodává za 49 980 eur, tedy v přepočtu za 1,35 milionu korun, kabriolet je ještě dražší - vyjde na 52 800 eur, což je 1,43 milionu Kč. Vážně, čtete správně...

Přečtěte si: Takhle vypadá rekordní zrychlení na 530 km/h za 3,7 sekundy. Řídila žena

Tento prcek skutečně stojí skoro stejně jako třeba sportovní Porsche 718 Cayman, jehož základní cena činí 1,47 milionu korun.

Brabus přitom není žádný velký rychlík. Zadní kola roztáčí vzadu umístěný 0,9litrový přeplňovaný tříválec, který kromě Smartu najdeme také v Renaultech a Daciích, o výkonu 125 koní (92 kW) a točivém momentu 200 Nm, díky němuž auto zrychlí z klidu na stovku za 9,2 sekundy. Maximální rychlost činí 175 km/h.

Brabus plánuje postavit maximálně 125 kusů. Výstavní premiéra se uskuteční příští týden na autosalonu v Ženevě.

Nepřehlédněte: Kombík od Porsche je tu. Panamera Sport Turismo pobere až 1390 litrů nákladu
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů