BMW Concept X2 naznačuje podobu nového crossoveru. Dorazit by měl do dvou let

Our theme
Redakce | 30.09.2016
dalších 9 fotek
BMW Concept X2. | foto: BMW
Modely X6 a X4 jsou německému BMW málo. Automobilka plánuje na trh uvést další crossover, který by opět kombinoval kupé a SUV. Chystaná X2 bude v nabídce těchto "kříženců" nejmenší. Jak by mohla vypadat, naznačuje koncept představený na autosalonu v Paříži.
Studie BMW Concept X2 vypadá poměrně reálně. Pokud si odmyslíme některé typické "designové libůstky", jako pneumatiky se zvláštním vzorkem obuté na 21palcových kolech, úzká boční zrcátka, absenci klik, tmavá skla nebo obrovské koncovky výfukové soustavy, studie opravdu vypadá, že má blízko k produkčnímu vozu.

Koncept také opět posouvá designový jazyk značky, všimnout si můžeme úzkých světlometů s charakteristickou grafikou, dále předního nárazníku s velkými nasávacími otvory nebo výrazné masky chladiče. Ve srovnání s X4 a X6 má studie X2 jemnější a hladší tvary, nenajdeme na ní tolik linií a zlomů.

BMW Concept X2.


Zvláštností pak je umístění loga automobilky na zadních sloupcích. Tím BMW odkazuje na svou minulost - emblém s vrtulí totiž takto zdobila některá mnichovská kupé.

Do interiéru nás zatím výrobce bohužel nepustil, tajemstvím je i technika. Lze však předpokládat, že vůz stojí na základech nové X1. A že tedy využívá platformu s motorem umístěným vpředu napříč a pohonem přední nápravy.

Času na další odhalování je ale ještě dost. Produkční BMW X2 by mělo dorazit do dvou let.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů