Bezpečnost aut se během 10 let neustále zlepšovala

Our theme
Redakce | 24.06.2012
Spoustu životů zachránily zejména airbagy. | foto: AutoGuide.com
USA - Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) spočítal, že moderní bezpečnostní prvky zahránily během dekáty na 2000 životů.
To, že se bezpečnost automobilů neustále zlepšuje, asi nikoho nepřekvapí. Pracovníci NHTSA ale k tomuto obecně známému faktu dodali i čísla.

Jako podklady ke své studii použili data z policejních spisů z období let 2000 až 2008. Podle statistických propočtů prý došlo díky neustálému vylepšování bezpečnostních prvků k záchraně 2000 lidských životů. Předešlo se také milionu zranění.

Zvedla se také pravděpodobnost, že z dopravní nehody odejdete nezraněni a po svých. V roce 2000 tomu bylo o 79 procent havárií, v roce 2008 už o 82 procent. To znamená, že každý rok se bezpečnost automobilů zvedne o necelého půl procenta.

„Očekáváme, že tento trend bude pokračovat i nadále. Automobilky budou do svých vozů stále přidávat nové a nové bezpečnostní prvky. Bezpečná auta a opatrní řidiči, to jsou klíčové komponenty k tomu, aby se na silnicích stávalo méně smrtelných dopravních nehod," uzavřel David Strickland z NHTSA.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů