Alpine Celebration: Sportovní kupé naznačuje vzhled prvního vozu obnovené značky

Our theme
Redakce | 14.06.2015
dalších 7 fotek
Alpine Celebration. | foto: Alpine
V roce 2012 automobilka Renault oznámila návrat kdysi slavné značky Alpine. A od té doby pracuje na vývoji sportovního kupé, jemuž výrobce zatím říká Alpine Sport 1. Jak by novinka mohla vypadat, naznačuje nový koncept s označením Celebration.
Automobilka jej představila u příležitosti víkendové čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Jméno Celebration (česky oslava) pak připomíná 60. výročí výročí značky Alpine, kterou v roce 1955 založil Jean Rédélé.

I vzhled auta se prý inspiroval v minulosti. Křivky připomínají zejména model A110, ale na historický odkaz navazují i některé detaily. Například kola vycházejí z designu 70. let - kromě už zmíněné "stodesítky" podobná využíval i model A310.

Alpine Celebration.


Charakteristický je pro vozy Alpine i modrý lak.

Lehký retro vzhled ale samozřejmě doplňují moderní vychytávky. Na karoserii tak najdeme například karbonové prvky zlepšující aerodynamiku. Zádi zase dominují dvě nerezové koncovky výfuku.

Dvoumístné kupé pohání zatím neznámý uložený motor - pravděpodobně půjde o přeplňovaný čtyřválec s objemem do dvou litrů.

Alpine Celebration.


I když automobilka Alpine o další budoucnosti konceptu mlčí, dá se předpokládat, že právě Celebration naznačuje podobu prvního sériového modelu "obnovené" značky. Výrobce totiž nedávno prozradil, že už má hotový design. Nový francouzský sporťák by měl na trh dorazit v roce 2017.

Po něm zřejmě budou následovat i další vozy. Bruno Ancelin, výkonný viceprezident společnosti Renault, si představuje, že značku Alpine ponesou automobily, které budou moci konkurovat výrobkům od Audi či Porsche.

Alpine Celebration.



I proto Renault ke spolupráci přizval nejen aliančního partnera Nissan, ale také koncern Daimler.

Jednotlivé modely se budou od sebe výrazně lišit, vyloučena dokonce není ani výroba SUV.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů