DAWO:
ne ne, bydlím si vesele v Jeseníkách a protože jsem chudý kraj, jaksi nemáme na víc, naž koncerny. A nebo jsme naopak tak bohatí?? K tomu 1,8T, mám to štěstí, že ji má opravdu ten můj kolega pilot,a jak jsem pasl, nedá na to dopustit.
Superba nechválím ani nehaním, nabízí to, na co byl vyroben - prosotr, pohodlí a luxus za relativně dostupnou cenu, protože to samé, co nabízí, nabízí A6 ( s méně místa) za podstatně vyšší peníz se STEJNÝMI agregáty, více méně.
Pasat od VW (= lidový vůz) je ještě více bezpohlavní než Superb, ten Sup má alespoň navodit pocit luxusu, což tedy passat nenavozuje ani omylůem, je to nejproflklejší vůz na silnicích bývalého Rakouska Uherska včetně Reichu.
Jinak já nejsem nijak vyhraněný řidič, proto jsem vystřídal asi již 17 aiut, nyní shodou okolností jezdím v Mazdě 3MPS, tedy kapánek jiném zaměření a druhé šikmoočko má manželka - Legacy 2006, takže opravdu mohu za těch 32 let řízení srovnávat. Ale jedno vím jistě:
nekoupil bych si rozhodně žádného Passata(snad jen tu R36 co má Pomáhat a chránit a to kvlůli svezení, jinak ne) protože to má dnes fakt každý jouda, co chce splynout s advem. Totéž říkám o BMW E46 - dnes ji mají "teplákoví přeborníci z každé Lhoty a navíc ti, co mají silné řetězy na krku. Ale Superba bych klidně mophl dál, když pro nic jiného, tak pro to pohodlí pro celou posádku - to jaksi nenabízí žádný cenově dostupný vůz. Ani ta slavná A6, protože vzadu je fakt málo místa, resp. není ho málo, ale v Supu je ho daleko více. A když jedeme celá rodina lyžovta 900km do Alp a celou cestu by mě synáček, co má 190cm kopal do opěradla, tak to tedy pozor, pánové...
Ale když se chci vyřádit sám, sednu do kostitřasu a jedu (MPS(.
K původnímu dotazu Davida: běž a svez se ve všech a uvidíš sám. Už se toho nakecalo dost na to, aby sis udělal hrubou představu. Jen si ale nemysli, že ŠKoda/koncern je nejlevnější. Není, patří spíše k vyššímu průměru. Japonci jsou na tom v mnoha směrech už lépe, sám jsem byl překvapen cenami za servisní úkony u Subaru, například.
David: zkus se svést i v tom Subaru (legacy či outback), pak uvidíš, že existují i dospělá auta