David V posted by:
jaydeep posted by:
... snad nemusí bejt nutně stěhovák ne?
bmw nabízí sice míň prostoru, ale zato mnohem víc všeho ostatního... je zcela nesrovnatelný s těma ostatníma plechovkama kvalitou zpracování, funkčními vychytávkami, šikovnými řešeními, útulností, pohodlím, spolehlivostí (kromě 320d :D), atd. atd.
navíc není problém ho koupit ve verzi 4x4, což maže předsudky o zadním náhonu :D"Pověry" o tom, že kdo si jednou koupí "bávo", už nechce nic jinýho, jsem kdysi bral s výrazným nadhledem... dokud jsem si ho nepořídil a okamžitě zjistil, že je to pravda
)
Útulnost = málo místa. Vnitřním prostorem mi BMW 3er přijde tak na úrovni nižší střední, pokud to srovnávám s Mondeem. Podíl na tom má umístění předních kol před motorem a tím i s nadprůměrným rozvorem je dosaženo průměrných hodnot pro vnitřní prostor. Do Mondea kombi dáte na zadní lavici 3 dětské sedačky, což u BMW pochybuju. Ta posldní věta pravda je, ale na některé požadavky prostě nemá BMW adekvátní odpověď (v rozumné cenové relaci nebo vůbec žádnou), takže je prostor pro ostatní výrobce. Tím BMW nechci shazovat, ale na některé aplikace se prostě nemusí hodit. Zrovna tady si myslím, že je na tom s vnitřním prostorem nejhůře.
Ale jo, s tím nepolemizuju, ale prostě záleží, jak to kdo potřebuje. Třeba já mám jako rodinný auto sedana :D A žena má xsaru v 5-dvéři, kde když už vyjímečně potřebuju něco většího dát, tak prostě sklopim sedačky
S těma dětskýma sedačkama vedle sebe bych to mohl vyzkoušet
Mám vyzkoušeno jen jednu dětskou 9-18 kg, jeden podsedák a mezi nima dospoělý člověk sedí v pohodě. Jinak místa je tam celkově dostatek, a to i vzadu pro nohy (i pro ty dětské na sedačce :D ). Neříkám, že je to největší auto, říkám jen, že prostě i uvnitř je místa dostatek.
Jinak cena je další věc. Samozřejmě když nový bmw stojí hodně, tak to platí i u ojetýho, to je jasný no.