Ráďa posted by:
Jedna z odpovědí proč VW mafian primitiv grupe leží lidem v žaludku je i v odpovědi od pana redaktora, mezi 6 a 7 řádkem.
Zdravím. Mám 4 měsíce nového Tourana. Týden po koupi opět snížili cenu o 80 tisíc. Takže pan redaktor se ani nepodíval do současného ceníku. Nejlevnější verze z ceníku úplně zmizela. V podstatě je nabízen za nižšší cenu než OCT II combi a má něco navíc. Mám zcela imobilního syna, takže jsem měl zcela konkrétni požadavky. Zkoušeli jsme mnoho aut. Nakonec se to zcvrklo na VW Caddy, respektive Citroen C4 Grand Picaso a VW Touran. Proto, že jsem potřeboval ještě 140 tisíc na elektrický vozík, mám jen benzínovou 1,6. Na dlouhé cesty to ještě jde. Spotřeba. vypočtená 7 - 7,3 l/100km. Ve městě s klimou klidně i 10 l/100 km.Palubní počítač ukazuje o nějaké deci víc. S dynamikou je to horší. Pohotovostní váha 1,5 t. Ale podobně váží i konkurenční vozy. Proto, že se s autem jezdí i velmi krátké trasy po městě, tak se mi naftová verze s turbem nezdá moc vhodná. Motor se nezahřeje. Zkušenosti s OCT II 1,9 TDI PD, kdy se motor nezahřeje ani po 20 km. Negativní vliv na životnost-opotřebení motoru. Po funkční stránce auto určitě nabízí víc než konkurence, proto jsem se pro něj i rozhodl. Hodnotit spolehlivost je předčasné, mám najeto prozatím něco kolem 6 t. km. Znovu zdůrazňují, že mé požadavky splňoval jen Opel Zafíra, VW Caddy, Citroen C4 Grand Picasso a VW Touran. Proto, že vůz používá i manželka se to zredukovalo jen na Citroena a Tourana!!!