Toyotu Yaris bez diskusie. Je to veľmi spoľahlivé autíčko a naviac keď je nové, tak si môže byť na viac ako 100% istá, že bude mať oveľa menej porúch, resp. žiadnu, ako jej konkurencie - VW Polo, Fabia... Má najnižšiu spotrebu a oproti Fabie aj vyšší výkon za nižšiu zákonnú poistku. To už niečo znamená, všakže?
Ano, Toyota má všeobecne drahé náhr. diely, ale keďže sa jedná o auto nové, platí záruka, kde vám prípadné poruchy (dám ruku do ohňa,, že žiadna nebude) bez vášho platenia opraví. Vlastním viacero Toyot rôzneho veku. Najstaršia je Toyota Camry z roku 1984, t.j. 24 ročná !!! a NIKDY som nemal za 3 roky užívania žiadny problém a to už má najazdených ďaleko za hranicou 400.000 km. Len tankujem benzín a vymieňam olej s filtrom. 24 ročná Camry je spoľahlivejšia ako mnoho o polovicu a viac mladších áut mojich kamarátov a jedná sa aj Octávie poslednej generácie, Fabie I. atď... Ďaľším mojím autom je Toyota Corolla z roku 1996, tá si toho vytrpela viac ako Camry, keďže za 12 rokov som na nej aj s rodinou najazdil 483.000.km. Zase NIKDY Žiadny problém, len vymieňanie bežných vecí, ktoré sa po istom nájazde km musia meniť (prevodovka, spojka, tlmiče a pod.). To ako je TANK ! NIKDY NESKLAME ! NIKDY sa mi nestalo, že mi vyvrel motor, alebo som v zime pri minus 25 nenaštartoval. VŽDY K SLUŽBÁM PÁNOVI. Kto nezažíl, nepochopí. Preto VÁM všetkými desiatimi prštekmi ODPORÚČAM KÚPU TOYOTY, lebo tie autá, to sú etalón spoľahlivosti.
No nech už kúpite akékoľvek, želám Vám mnoho šťastným km bez nehody a problémov (u Toyoty to garantujem).
Prajem príjemný deň a tuná diskutujúcim.