mufik.martin posted by:
Takze jak na to tak koukam, tak promeruji vsechny znacky, se vsemi motory, ale mluvi se o tom jen u VW. KDyz nekdo napise, ze jede s autem X 210km/h je to v proadku, kdyz to nekdo napise o auto z VW group okamzite milion reakci na to, ze promeruje tachometr. To same spotreba. U jine znacky se neresi, ale podle toho, co tady ctu, tak TDI zere vice jak commonraily, coz neni pravda. Commonrail je modernejsi, tissi, vykonejsi, pruznejsi, ale spotrebou ve stejnem obsahu nedosahne na TDI 66 nebo 81kw...
Jednou jsme jeli s partou do Chorvatska. Já jsem jel Lagunou 1,8i a kámoš měl Octávku TDI 66kw. Byli jsme zhruba stejně naložený a jeli jsme spolu a úplně stejnou trasu. Když jsem jel 150km/h, tak mu to ukazovalo 165. Když jsme zkoušeli max rychlost, tak já měl 200 a on skoro 220km/h. Já jsem jel za 6,1l/100km, on měl spotřebu 5,3, ale přišlo mi, že jsme tankovali zhruba stejně. V průměru jsme jeli 120-140km/h, těch 200 to bylo jen chvilku, nejsme blázni. Když jsme pak porovnali ujeté km, tak on najel o 92km víc na na trase 2200km. Tolik moje zkušenost, Laguna byla rodičů, je mi ukradená a Octávka taky. Ani jedno bych si nekoupil. Dnes mám Saaba a ten chlastá jak tank, ale to je mi tak nějak prdel, firma jde celkem dobře, tak co? Jmenuji se Kokot, takže mě už asi nelze urazit,čus.