wimmer_day posted by:
Je hezký, že se tady doporučují Felicie a Punta, ale vžijte se do pozice mladého člověka, který bude mít své první auto - tady jde o řízení, ale i o baby, nebo ne? Jakou hitparádu uděláte, když ke školy přiletíte Filckou s orezlýma zadníma dveřma? Za mě - Mazda 323F. Vypadá stále pěkně, lze najít ve slušním stavu, a s 1,5 motorem to trošku pojede, ale zase ne moc, aby s tím měl mladý problémy.
Ano, dneska je doba jiná. Když já začínal s Fiatem Uno 45, byl jsem machr, protože tehdy to bylo ještě "auto" (taky tenkrát stálo více, než kolik do toho chce dát tazatel dnes) a byl jsem jeden ze tří lidí ve třídě, co měli v 18 letech auto. Já navíc po předchozím majiteli s křídlem, na liťácích a fešnými červenými šachovnicovými vlajkami na C-sloupcích. Ale i tak jsem byl rád, že to auto žralo 4,5-5 litrů na 100 - nemusel jsem tak řešit, jestli na to vození bab bude nebo ne (a to stál benzin polovinu dnešních cen).
Pak jsem si na půl roku koupil, vyloženě na machrování, Renault 15 GTL - dneska si rvu vlasy, že jsem ho prodal, mohl to být krásný veterán. Ale dal mi dost praktických zkušeností.
Ta mazda se mi ve své době taky líbila, ale už kvůli těm bezrámovým oknům bych ji v daném věku nechtěl (zkušenost právě s renaultem). Ale mi to jasné, udělá to dojem. Její předchozí generace (mrkačka) pro změnu už nebude v rozumném stavu k sehnání.