mikes posted by:
Milá paní Buřtíková,
musím přiznat že jsem ty vase ekonomicke komentare povazoval za povedeny april, bohuzel, vypada to ze tomu sama verite. Pokud s podobnymi nazory chodite na iHned.cz tak tam z vas maji asi naramnou legraci. Takze ve zkratce, kdyz pisete o dluhu, je treba napsat nejen absolutni vysi, ale taky procentualni srovnani. V te souvislosti musim poznamenat ze uz vase znalosti o vysi ceskeho dluhu jsou velice diletantske. V soucasne dobe necini cca 1 bilion, ale 1,5bilionu. Chapu ze pr...
... "MACHRUJETE" jako VELKÝ "borec", ale krom toho ... ČÍMpakto/JAKpakto, že jsme se na nějakém tom EKONOMICKÉM fóru ještě NEsetkali?
Až tam jednou vyrazíte, asi docela KOUKAT budete, CO píší a JAKÉ názory mají PRAVí ekonomové ...
Ale "urážet" se vcelku HEZKY snažíte ... (trochu nějaký "vtip" či "nadsázka" tam chybí, ale SNAHA je "evidentní" ,-)
Alespoň ke "zlomečku" z vašich ekonomický "fantazií" (a "představ") - vy jste NEvěděl, že v česku jsou dálnice DALEKO a MNOHEM dražší ... než třeba ty v Deutschland (ostatně DRAŽŠí než třeba ty nad norskými fjordy či "jen" rakouská A1 mezi Innsbruck a Bregenz či dolů do Italy přes Brennerpass - jak jsem místní "stavitele" slyšela se VYMLOUVAT na "složité/náročné" podmínky?
Mimochodem ta fotečka s Brumlovou průměrnou rychlostí 168 km/h je z nové dálnice na Nürnberg, která stála cca 300 miblionů za km, ta ČESKÁ na Ostrava co JEDEN jediný rok VYDRŽELA, než se "zvlnila" a nyní se po ní POMALEJi než po okresce jezdit musí (80 km/h) stála ... KOLIK že to? ,-) ... to k těm "pozlaceným svodidlům"
Ale že ani TOTO nevíte, to skoro PŘEKVAPENA jsem, neb o tom KOLIK stály a stojí české silnice/dálnice (že jsou NÁSOBNĚ dražší než jinde a dokonce: "NEJDRAŽŠí dálnice na světě" - i takových titulků už v českém tisku vyšlo a v tv se objevilo MNOHO a MNOHO ... tedy NEvím zdali i v Blesk (či Aha - netuším co RADĚJi čtete, nebo snad OBÉ si kupujete? .-) ... prostě doporučuji občas i běžný denní tisk ČÍST (stačí třeba LN, na jejichž stránkách jsem toto AUTOpovídání/diskuze já objevila) a NEjen si (hanbaté) obrázky (v pokojíčku pod peřinou) prohlížet (urážet je TAK "snadné", že?)
Stejně NEsmyslně jste to "vyhodnotil" s tím Špidlou. Zatímco dříve "škodil" na "maličkém" územíčku a k dispozici měl "maličko" peněz - tím "odesláním" (POVÝŠENíM = je NEJVYŠŠí zástupce česka ve "vyšším" správním celku - já na "svého" zástupce věru NEjsem "pyšná" - dokonce se STYDíM) do Bruselu to NEbyl dobrý nápad - ono to tam funguje trochu JINAK než si asi PŘEDSTAVUJETE - nyní "škodí" CELÉ Evropě (tedy i tomu "svému původnímu" územíčku), jen má VĚTŠí "moc" a VĚTŠí "vliv" a VÍCE peněz ... tak asi tak (že je tam od počátku terčem MNOHA vtipů - to asi víte sám, že jsou bohužel ZASLOUŽENÉ - zde se asi SHODNEMe - zrovna minulý týden jsem ho viděla mluvit TAK "mimo", že vedle něj sedící ministr Svoboda to "držel/držel" až NE"udržel" a NAHLAS se začal smát ,-)
... a to že Špidla DODNES NEumí anglicky - no comment
VYHL jste se ale tomu PODSTATNÉMU ... tedy ZA CO se v česku peníze utratily - TO jsem kritizovala!
Když zmiňujete Deutschland (NE"jásám" nad tamním státním dluhem, ale již HODNĚ let žiji a daně platím v ČESKU, takže mi vadí MÍSTNí "plýtvání" penězi) a tamní zadlužení .... trochu mi to ŠKOLNí léta připomnělo, takové to: "Já mě 4ku, ale xy měl PĚTKU!" ... nicméně "k věci" - příčiny německého zadlužení jsem "jemně" naznačila a jak a dle toho co píšete asi NEvíte/si NEuvědomujete - že mí známí příbuzní atd v Deutschland jsou VÝHRADNíMi PLÁTCi "vlevo/vpravo" - ostatně například i ta dálnice na Ostrava se (de facto, zčásti) platí z NĚMECKÝCH peněz (to že je DVAKRÁT dražší než ta německá konstruovaná na NEOMEZENÉ rychlosti - no comment) - tedy pokud máte alespoň "vzdálenou" představu JAK to v Evropě s "přerozdělováním a dotacemi" chodí (ale STEJNĚ jako vy se "chovají" mnozí v bývalé východní části Deutschland - byť DOSTÁVAJí zatím VĚTŠINU svých peněz = jsou stále ještě "dotováni") z bývalých spolkových zemí ... "stížnosti" a "nářky" že "jen" 80% důchodu bývalých zemí berou apod. NEjsou výjimkou . Takže BEZ přehánění: Již docela DOST let (de facto) peníze zzzzz Deutschland do-do-do Česka peníze PROUDí (a ještě "proudit" budou) - to VÁM ale asi NE"vadí", že?
Pro mne (BOHUŽEL) je rozdíl i 500 tisíc, ale já "BLOND" bubka vycházím z údajů v Euro a ostatní ekonomickém tisku (zdroj Ministrestvo financí ČR) - ke konci roku 2008 je dle oficiálních údajů MFČR
domácí dluh - 814,3 miliardy kč
zahraniční dluh - 185,5 miliardy kč
PROTO jsem napsala "MILIARDA" (aby jste mne "za slovo" NEchytal přesně je to 999,8 miliardy korun českých)
Jinak jestli OPRAVDU něco o ekonomii víte (a JEN NE"machrujete"), tak já se názorově řadím k těm jenž (skoro) JAKÉKOLIV "umělé" dotace/výpomoci apod. za CHYBU považují (NEjen nějaké "šrotovné") - já jsem prostě ( no "spíše") taková "stará" (trochu PROTi současnému "většinovému" proudu jdoucí - nicméně "díky" této krizi spíše POSÍLENA ve vědomí že TENTO "proud" PRAVDU má) RAKOUSKÁ škola (ale tohle je spíše na to iHNed či jiný konomický servr ..... a emh, POD JAKÝM nick(em) tam (nebo KDEKOLIV jinde?) vystupujete vy? Najdu NĚKDE/kdekoliv v čase minulém VAŠE ekonomické rozbory/názory/úvahy - když se těm mým (aniž je vlastně znáte) TAK "vysmíváte"?).
KDEKOLIV na ČEMKOLIV ekonomickém - RÁDA "pokecám" a téma můžeme POŘÁDNĚ rozebrat - ať na tu AUTOservru NEzabíráme místo ekonomikou) - já se již NYNí "těším" (a od ucha k uchu "usmívám").
Můj názor: "Šrotovné NE! (je to skroro STEJNÝ ekonomický NEsmysl, jako "zemědělcovné" atd/atp/apod - nemělo by být i "motockylovné" a "autubusovné" - to by se v česku docela "hodilo" nebo alespoň "cyklistovné"?)
A "buřtíkova" sice jsem, nicméně KYLiE - prosím
Pěkný den (jinak ale dnes JE, že? ,-)