mikes posted by:
Kylie, myslím, že už si tady všichni zvykli na to, že jste expertka na vše od štrykování až po stavbu raketoplánu, obávám se ale že ekonomie jste moc nepobrala. O jakých šílených úrocích mluvíte? Myslím že vaši krajani by paní Merkelové ruce líbali kdyby byl v Německu stát tak málo zadlužený jako tomu je v česku.
Milý mikes
!
KTERAKpak vy to ZASe "vymyšeňkoval"??? Já tedy NIKDY v životě "neštrykovala" (vy ano? .-) a o raketoplánech "*" vím, ale v EKONOMICE se mnou raději NEsoupeřte (ještě RADĚJi bych si to na téma KLASICKÁ HUDBA "rozdala" .-)
PS: O jakých úrocích??? Místo aby se tu např. komplet silnice dálnice mosty opravily, či dálnice alespoň na úroveň Österreich dostavily (česko je v tuto chvíli asi na 50ti %) nebo zdravotní či důchodový systém "reformovaly" (ono se to stejně bude MUSET udělat a časem to LEVNĚJŠí NEbude ne Ne NE), tak státní dluh je cca 1 bilion korun za ... NIC (skoro DOSLOVA se to "prožralo")
Ty půjčené peníze se jednou budou MUSET splatit a nyní se splácí JEN úrkok z nich - tyto informace se až tak moc NEzveřejňují, ale momentálně pouze a jen ten roční ÚROK dělá 40-50 miliard
PPS: A jaké EKONOMICKÉ vzdělání máte VY mikes
? Ostatně NEdělám to příliš často (mám toho "plné zuby" v práci), ale když občas zabrouzdáte na iHNed.cz (to je servr HOSPODÁŘSKých NOVIN .- ) tak tam jakási "Kylie" občas VELKÝMi písmenky a "uvozovkami" diskutující "těší" ,-)
Zrovna dnes jsem slyšela že Angela (Merkel) - to "-ová" tam NEpatří - NIKDO TAKový NEexistuje - to jen tak "mimochodem" (k tématu "-ová" jež za OBLUDNÝ NEsmysl považuji, je to skoro NEpochopitelné, když bude Buřtík jedno za v USA Japonsku či Itálii - VŽDY a VŠUDE se mu budou SNAŽIT říkat pane buŘtík ... pravda, i když to "ř" jim příliš NEpůjde - "vymýšlet" si NOVÉ NEexistující jméno ... "nejlépe" paní Ti-ová či Vu-ová ... škoda že NEmohu říci SVÉ pravé příjmení - to s "ová" což na mne kdysi "zkusili" také znělo "šíleně" ... popravdě tady mi NEdovolili ani Kylie (mé jméno) - Buřtíková ... i když dnes to již jde)
ale abych se k Angele vrátila, zrovna včera "odstřelila" pomoc ppotápějícímu se Opel(u) a JEN případné záruky na půjčku pro nového majitele přislíbila.
Až budete o (makro)ekonomice Deutschland něco "vědět" tak to znovu "zkuste" - takhle to pro "informovaného" trochu "trapné" až je (současná finanční situace je dána dlouhodobým "odlivem" peněze na východ, který popravdě DOSUD trvá - čehož důsledkem je že dnes často jsou v bývalém VÝCHODNíM lepší kvalitnější modernější ... silnice atd. prostě CELÁ infrastruktura - což BYLO (a ještě trochu bude) VELMi drahé. Rozdíl je v tom že tady pár vlád rok co rok 100 miliard (skoro)PROMRHALi ... PROTO mne ty současné ÚROKy tak "štvou" (neboť je asi spíše JÁ než mikes platím!)
Pěkný den (a do budoucna raději o "autíčkách", nemyslíte mikes
? tam se přeci jen alespoň OBČAS shodneme - docela mne "potěšilo" Audi TT RS a "návrat" starého/dobrého R5 - CO vy na to? ,-)
A slyšel jste, že Citroën C5 ocenění za NEJ- interiér dostal? - Co vy na to? - část II.