0
back

diskuze k tématu: Škoda Superb GreenLine 1.6 TDI: Prostorné úspory

category of topic classification: česká vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 16:15, RE: filtr
ivan2 posted by:
auta mají vzduchové filtry
Obávám se že oxidy dusíku a saze kabinový filtr neodstraní ani náhodou.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 16:35, RE:
David V posted by:
Hm, ovšem to by ta auta musela být zelená a ne se jen tak nazývat. Nejzelenější (rozhodně ne zelený) auta jsou v zásadě trojího druhu:
1) s Ottovým tepelným cyklem (zážehový spalovací motor)
2) poháněný elektromotorem, kde elektrika vznikla třeba z paroplynového cyklu - ten je asi ještě čistější než atom (když vezmu v potaz i úpravu alikvidaci paliva a celkové nároky na atomovou elektrárnu)
3) poháněná vlastními silami

Všechno ostatní jsou nesmysly a lži (chrochty, hybridy, fotovoltaik...
Hybrid se zážehovým motorem, pokud by měl ekologicky vyrobenou baterii/kondenzátor, tak považuju aspoň za krok správným směrem. Zvlášť proto, že umožňuje spalovacímu motoru běžet v optimálních otáčkách (s ohledem na spotřebu nebo výkon). Rozdíl otáček dorovnává elektromotor. Převodování se řeší vlastně jen elektromagnetickou cestou. která má asi menší ztráty než klasická převodovka (doufám že se nepletu). <br>
Když už nic jiného tak technicky mi to přijde zajímavé.<br>
Vyznavače pružnosti by mohl hybrid oslovit i výbornou pružností
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 18:32, RE: filtr
Petr S posted by:
Obávám se že oxidy dusíku a saze kabinový filtr neodstraní ani náhodou.
Zní to docela logicky, ale podle mě je vzduch v autě čistší. Je tam třeba pylový filtr a pyl má někdy i jen pár mikrometrů.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 19:11, RE: filtr
ivan2 posted by:
Zní to docela logicky, ale podle mě je vzduch v autě čistší. Je tam třeba pylový filtr a pyl má někdy i jen pár mikrometrů.
Nevím jak na magistrále, ale po městě jezím občas rychleji, než krokem. Tudíž bych na tom měl bejt líp, než chodec, páč vypadnu dřív, a nenalokám se tolik...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 19:53, RE: filtr
ivan2 posted by:
Oxidy dusíku asi vůbec kabinový filtr nevyřeší, jsou to jen molekuly. A saze dokonale nevyčistí ani speciální filtr pevných částic. Pylový filtr trochu vyčistí možná prach.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 20:54, RE: filtr
Petr S posted by:
Oxidy dusíku asi vůbec kabinový filtr nevyřeší, jsou to jen molekuly. A saze dokonale nevyčistí ani speciální filtr pevných částic. Pylový filtr trochu vyčistí možná prach.
o NOx mi nejde, jde mi jen o pevné částice sazí. Podlě mě je schopen kabinový filtr podstatnou část zachytit. Klidně se s Vámi vsadím. Můžem poslat mail třeba na výzkumný ústav motorových vozidel, či jak se jmenuje, co vy na to
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 22:09, RE: filtr
ivan2 posted by:
o NOx mi nejde, jde mi jen o pevné částice sazí. Podlě mě je schopen kabinový filtr podstatnou část zachytit. Klidně se s Vámi vsadím. Můžem poslat mail třeba na výzkumný ústav motorových vozidel, či jak se jmenuje, co vy na to
Je to možné vsázet se nechci, ale klidně tam napiš a dej vědět. Částice které projdou i filtrem pevných částic, se obávám asi nebude přefiltrovat přes kus papíru, ale nevím.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 02.02.2011 22:11, RE: filtr
Petr S posted by:
Je to možné vsázet se nechci, ale klidně tam napiš a dej vědět. Částice které projdou i filtrem pevných částic, se obávám asi nebude přefiltrovat přes kus papíru, ale nevím.
Navíc kabinový filtr mi přijde výrazně víc "děravý" než třeba filtr sání.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 03.02.2011 07:21, RE: filtr
Petr S posted by:
Navíc kabinový filtr mi přijde výrazně víc "děravý" než třeba filtr sání.
Asi je dost velký rozdíl mezi standardně dodávaným kab. filtrem (papír?) a filtrem s akt. uhlím (uhlíkem) - něco jako je filtr v plyn. masce...
respond
1 2 3

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.