Humusus posted by:
rekni mi kolik tech fordu a japoncu ti uz shnilo, ze na ne hazis jedovatou slinu? Ty ze bys byl neverny skodovce a pod rukama se ti to rozsypalo? povidej jak to je nebo priznej ze placas nesmysly jen abys uskodil kvalitnejsim vyrobcum
To že Fordy a Japonci reznou více než jiné značky a že toho moc nevydrží je obecně známá věc a žádné nesmysly. Ani jsem nemusel dlouho hledat viz.článek z tohoto týdne:
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/auta-s-nejlepsi-a-nejhorsi-ochranou-proti-korozi-reznuti-aut-neni-minulosti/
Jinak s Focusem 1,6 TDCI jsem jezdil jako služebákem a delší štreky byly fakt utrpení díky snad nejhorším předním sedačkám v této třídě (krátký sedák, žádné boční vedení, omezeně nastavitelné, kde měly být tvrdé byly měkké a naopak...), horší sedačky jsou jen v Dacii. Další specialitou Fordu je nesmyslně široký středový tunel-drtič pravého kolene použitý přes všechny modelové řady Fordu. Vím, že tady jsou uživatelé, kteří pějí na Ford ódy v každém svém příspěvku a kterým snad za tyto slohové práce musí Ford platit. Já mám zkušenost ale zcela opačnou. Připouštím že auto jelo příjemně a mělo své kladné stránky, celkový dojem zkazily ty sedačky a člověk se musel jít nejdříve někam rozhýbat po vysednutí z vozu. A slogan z devadesátých let: "Fordem tam a vlakem zpět" už naštěstí tolik neplatí.
A od koupi jakéhokoliv Japonce mne odradila bratrova zkušenost s Mitsubishi Lancer, který mu stál 3/4 roku na špalkách a nejezdil, než mu sehnali přímo z Japonska odpovídající součástku do diferenciálu. Ikdyž i toto nebylo jinak špatné auto.Tak asi tak.