anonym posted by:
Petr-Tipcars: A díky za konkrétní údaj o spotřebě...
Chtěl bych přispět vlastní zkušeností. 3 roky mám OII 2.0 FSI 110kW, sám jsem s ní najel přes 60tisíc a celkově má 180tisíc. Říkám upřímně, že i když se dostávám za volant papírově atraktivnějších a o mnoho dražších aut, jsem s touto Octavií velmi spokojen. Jako řidič jsem průměr, ani brzda provozu ani závodník. Obvykle jezdím rychlostmi kolem limitu, nebo mírně nad. Nejčastěji využívám střední otáčky motoru. Snažím se jezdit plynule. Spotřeba je závislá na
tom, kde se jezdí - největší je na dálnici a ve městě, (ii) jízdním stylu - dá se ovlivnit v rozsahu i několika litrů, (iii) velikost kol, klimatizace, zatížení auta, věci na střeše, druh benzinu, zimní/letní pneu atd. - rozdíl prázdné auto bez klimy s 15\' disky versus plně naložené s klimou na 17\' kolech může dělat rozdíl také v jednotkách litrů na 100km.
Takže říct že "nejde jezdit pod 10" nebo "v pohodě lze jezdit okolo 7" ... obojí je možné, záleží na mnoha faktorech.
Sedadla v mém autě jsou velmi dobrá velikostí, tvarem, tuhostí - nemám si na co stěžovat. Bederní opěrku používám a nevnímám ji jako problematickou. Postavu mám standardní.
1.8 TSI : většina příspěvků zde je od policistů kteří mají tento motor ve služební octavii, což zjevně není objektivní příklad používání. Věřím zkušenostem a názorům, které píše pán co s ní jel do Kyjeva. Tento motor ve Scoutu v bílé barvě je mým aktuálním snem.