Pepe posted by:
Jak tak koukám, srovnávalo se jen s jedním autem (Legacy), ostatní byla "auta". Ze sedadel v oct.1 jsem byl taky nadšený... před 4 lety. A pak jsem se povozil i v jiných autech (o2, passat, P307,BMW X3 a 330d, Ducato, nová Croma...) a musím konstatovat, že když se teď projedu v matčině o1, tak jen kroutím hlavou, cože se mi dřív na tom zdálo skvělého. Takže tím v klidu budu argumentovat, a podle toho, jak se vevnitř cítím, budu auta hodnotit. Jinak dík za doporučení, vím kde mi dobře je a kde ne.
Pěkný den pánové, tak vám nevím, většina vašich názorů zní tak, jakoby jste byli největšími odpůrci škodovky a považovali skoro každé jiné auto za nejlepší. Jak už jsem tady několikrát psal. Je určitě dost lepších aut, než je octavia, ale ještě víc horších. A to považuji za velice důležité. Je asi pravdou, že o jedničkové octávii bylo napsáno a řečeno tolik, že už to nemá smysl a je také neoddiskutovatelné, že oct. 1 je koncepčně za zenitem a s parametry octavie II, ale i aut o třídu menších ale nových, se už srovnávat nedá. Do dneška jsem najel s octavii I. elegance 2004 120tisíc kilometrů a přesednutí z tohoto auta do "nové" octavie je jako kdysi přesednout z favoritu do fabie - je to prostě tak. Nic to ale nemění na tom, že pokud budu kalkulovat veškeré náklady na provoz tohoto auta, tak se obávám, že by v tomto porovnávání vyhrálo i s lecjakým novým bmw, toytou, nebo peugeotem a renaultem-berte to prosím s rezervou. Za celou dobu jsem neměl žádný opravdu velký problém bránící v provozu, pouze 2x měněné nějaké těsnění na bloku a ty neskutečné kotouče 7x vždy v záruce. Takže si opravdu myslím, že toto auto je kvalitní a pro většinu lidí dostačující a pro velkou část lidí z této většiny jako pořád bohužel nesplnitelný sen.
Na druhou stranu pro ty z nás, které auto živý a mají ho jako referenční nebo ve své firmě, už jedničková octávie asi nepředstavuje tu nejideálnější volbu pro pořízení nového auta.
Pokud bych ale měl dnes pořizovat nové auto do rodiny a octávia byla aspoň o padesát tisíc levnější, moc bych neváhal, protože vím, že by mojí paní, která najezdí 6tis. km/rok (fabia kombi 1,4attractive-jenom pro šťourali), zkrátka vím, že by tohle auto vydrželo bez velkých investic a problémů klidně deset let...