0
back

diskuze k tématu: prodej auta se stočenými km

category of topic classification: poradna, ostatní, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
Reno
number of posts1352
date of registration30.03.2010
Monday 15.02.2016 11:38, sdf sfd asf das
ty krávo. chápu, že má někdo hlouběji do kapsy, ale dovolávat se bezchybného auta za 30 tis. Kč...
respond
free78
number of posts300
date of registration19.09.2008
Monday 15.02.2016 12:00, RE: sdf sfd asf das
Reno posted by:
ty krávo. chápu, že má někdo hlouběji do kapsy, ale dovolávat se bezchybného auta za 30 tis. Kč...

Hlavně pokud ten člověk vidí, že ke stočení došlo někdy před 6 lety, kdy byl majitelem někdo úplně jiný než ten, od koho to koupil, tak nevím o co mu de.
Nedal bych mu nic. Počkal bych až na onen kontakt právníka, ke kterému ale asi nikdy nedojde a pán jen zkouší vyhrožovat za účelem dodatečné slevy.
Dále je možno inspirovat se v největším bazaru ČR. Tam "garantují vrácení peněz" když vám vozidlo nebude vyhovovat. Funguje to tak, že vám naúčtují půjčovné 1000,- na den. Zbytek ceny skutečně vrátí.
Tak pánovi naúčtujte půjčovné a je... :)
Otázka je zda by pak něco ještě nedlužil on vám
respond
jirig
number of posts29
date of registration30.08.2014
Wednesday 17.02.2016 18:46, update
dnes mi od pána přišla obálka s TP, ORV, zelenou kartou a 1000kč na převod. spolu s tím dopis že se cítí být podveden, že vyžadoval reklamaci což jsem odmítl , takže to tedy bude řešit právní cestou. převod jsem provedl, zbylé peníze dal do obálky a odeslal doporučeně zpět... tak nevim co si mám myslet. najednou už se ohání odmítnutou reklamací, dřív mluvil jen o slevě a navíc to chtěl na sebe přepsat..... proč na sebe nechává přepsat auto který chce reklamovat nebo co vlastně...? sepsal jsem si dopis kde mu odpovídám na jeho nejapné napadání z podvodu a neuznaných reklamací, ale nevim jestli mu to mám vubec posílat, nebo čekat jak se věci vyvinou. jestli třeba nedostal od právníka pokyn at mi tohle napíše? asi bych se měl k tomu vyjádřit také písemně abych něco nepros*al...?
respond
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Thursday 18.02.2016 06:06, RE: update
jirig posted by:
dnes mi od pána přišla obálka s TP, ORV, zelenou kartou a 1000kč na převod. spolu s tím dopis že se cítí být podveden, že vyžadoval reklamaci což jsem odmítl , takže to tedy bude řešit právní cestou. převod jsem provedl, zbylé peníze dal do obálky a odeslal doporučeně zpět... tak nevim co si mám myslet. najednou už se ohání odmítnutou reklamací, dřív mluvil jen o slevě a navíc to chtěl na sebe přepsat..... proč na sebe nechává přepsat auto který chce reklamovat nebo co vlastně...? sepsal jsem si dopis kde mu odpovídám na jeho nejapné napadání z podvodu a neuznaných reklamací, ale nevim jestli mu to mám vubec posílat, nebo čekat jak se věci vyvinou. jestli třeba nedostal od právníka pokyn at mi tohle napíše? asi bych se měl k tomu vyjádřit také písemně abych něco nepros*al...?

Už nic nedělejte svépomocí a obraťte se na právníka sám. Na to jste měl použít tu tisícovku. Ten člověk je mimo, ale vy si svým jednáním přiděláváte akorát problémy.
respond
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Thursday 18.02.2016 07:54, Klid
Týpek vyhrožuje, ale auto si na sebe přepsat nechal. Trochu zvláštní postup. Přišlo to doporučeně s dodejkou? Jestli ne, neexistuje síla, jak vám prokázat, že jste něco převzal, četl a další nesmysly.
respond
free78
number of posts300
date of registration19.09.2008
Thursday 18.02.2016 11:30, nedělat nic
auto je převedeno, z vaší strany není třeba podnikat jakékoliv další akce.
Ten člověk jen vyhrožuje. Copak někdo kdo kupuje auto za 30 nebo kolik tisíc má na právníka a nákladný soudní proces ? Opravdu nemá. Jen viděl pár seriálů na TV Nova a teď se snaží být hustej.
Nic jste neprovedl. Nikdy nic nikomu nevysvětlujte!
Důležitá rada: Na otázku kohokoliv "věděl jste o skutečném stavu km vozidla ?" Nikdy neodpovídejte ano. Když odpovíte, tak to aspoň nikde nepiště, když to někam napíšete, tak to nepodepisujte a když to podepíšete tak se nedivte ;)
Pokud někdo chce řešit soud, musí dané vozidlo odstavit, nesmí jej až do rozhodnutí soudu provozovat (mu držím palec ať sežene na 2 roky suchou garáž) a musí zaplatit soudního znalce. Dále právníka a poplatek státu za soud. To fakt neudělá. Fakt ne.
respond
Citroenak
number of posts727
date of registration13.04.2012
Thursday 18.02.2016 12:46, Podvod
Neriesit. Je pravda, ze kazdy podvod zamrzi, ale taktiez treba brat do uvahy to, ze sme vo vychodnej europe. A tu sa len malokedy stane, ze Vas niekto neod*be. Sudu by som sa urcite nebal. Ako uz bolo spominane, nevysudil by ani naklady na pravnika. Dalej by na aute, ktore ma uz on u seba (a za ktore Vam uz dal peniaze) nemohol jazdit. Co by ho asi zamrzelo, kedze podla ceny toho auta vela penazi nema (ak to nebol zberatel). Asi si myslel, ze ked pojde po najviac kradnutom a stacanom aute, za ktore je ochotny dat najnizsiu moznu sumu, za ktoru sa da zohnat, tak to auto bude v stave ako nove. Ja len dufam, ze sa poucil. Aj s kamaratom pravnikom. A na zaver uz len jedna pamatna otazka jedneho predavajuceho, ked som sa ho opytal, kolko to ma najazdene: A kolko by ste chceli, aby to malo?
respond
jirig
number of posts29
Thursday 18.02.2016 17:03, RE: Klid
brin posted by:
Týpek vyhrožuje, ale auto si na sebe přepsat nechal. Trochu zvláštní postup. Přišlo to doporučeně s dodejkou? Jestli ne, neexistuje síla, jak vám prokázat, že jste něco převzal, četl a další nesmysly.

ano bohužel přišlo to doporučeně. bez dodejky. dopis byl v obálce s dokumenty od vozidla. dnes si mám volat s právničkou, tak se ji přeptám co a jak.. už jsem z toho tak v pytli že prostě ty peníze za poradu obětuju.

respond
Giorgio
number of posts814
Thursday 18.02.2016 17:09, RE: Klid
jirig posted by:
brin posted by:
ano bohužel přišlo to doporučeně. bez dodejky. dopis byl v obálce s dokumenty od vozidla. dnes si mám volat s právničkou, tak se ji přeptám co a jak.. už jsem z toho tak v pytli že prostě ty peníze za poradu obětuju.

Kašlete na radu, dejte právničce plnou k zastupování v této záležitosti. Pečlivě ji popište situaci, předejte dokumentaci a záznamy, co máte, a dál do toho nehrabejte. Když se ten vykuk znovu ozve, předejte to hned bez jakékoliv své reakce právničce. Ono ho nakonec zastaví to, že vy to už s právničkou opravdu řešíte, zatímco on si to skoro určitě jen vymýšlí.
respond
jirig
number of posts29
Thursday 18.02.2016 18:18, RE: Klid
Giorgio posted by:
jirig posted by:
brin posted by:
Kašlete na radu, dejte právničce plnou k zastupování v této záležitosti. Pečlivě ji popište situaci, předejte dokumentaci a záznamy, co máte, a dál do toho nehrabejte. Když se ten vykuk znovu ozve, předejte to hned bez jakékoliv své reakce právničce. Ono ho nakonec zastaví to, že vy to už s právničkou opravdu řešíte, zatímco on si to skoro určitě jen vymýšlí.

s právničkou jsem ted řešil. Dle zákona atd blablabla mám udělat a dělám toto. Podvod se nekoná, nevěděl jsem. Reklamaci neuznávám vozidlo + sada AL disků original škoda má i s nájezdem cca 300tkm všeobecnou tržní hodnotu 28k což je na spodní hranici této tržní hodnoty za daný model a stáří. jestli nesouhlasíte, dovezte vozidlo zpět do tří dnů od obdržení dopisu. vyřízené. dokonce byla tak laskava že mě to vyšlo velmi lacině.
respond
jirig
number of posts29
Thursday 03.03.2016 16:54, RE: Klid
jirig posted by:
Giorgio posted by:
jirig posted by:
brin posted by:
s právničkou jsem ted řešil. Dle zákona atd blablabla mám udělat a dělám toto. Podvod se nekoná, nevěděl jsem. Reklamaci neuznávám vozidlo + sada AL disků original škoda má i s nájezdem cca 300tkm všeobecnou tržní hodnotu 28k což je na spodní hranici této tržní hodnoty za daný model a stáří. jestli nesouhlasíte, dovezte vozidlo zpět do tří dnů od obdržení dopisu. vyřízené. dokonce byla tak laskava že mě to vyšlo velmi lacině.

takže jsem se skutečně nemístně spletl. došlo na právníky a věc se má tak , že ze zákona je prodejce zodpovědný za skutečný stav km, byt o tom neví. mě to bude stát několik tisíc a autorovi onoho zákona přeju klidné spaní za dobře odvedenou práci.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Thursday 03.03.2016 21:51, zákon
K tomu jen dodám - špatný právník.
respond
Alesek22
number of posts33
date of registration18.02.2015
Thursday 03.03.2016 22:51, re
Chyba, ja kupoval auto s firmou cebia a byl jsem velice spokojeny! prvni bylo stoceny druhy bylo bez problemu tak skoncilu u me v garazi !
respond
Giorgio
number of posts814
Friday 04.03.2016 06:19, RE: zákon
PetrT posted by:

Taky mi to hlava nebere. Na jakoukoliv slevu bych nepřistoupil. To raději vrátit auto zpět a prodat znovu.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Friday 04.03.2016 10:50, RE: zákon
Giorgio posted by:
PetrT posted by:
Taky mi to hlava nebere. Na jakoukoliv slevu bych nepřistoupil. To raději vrátit auto zpět a prodat znovu.

Je to nesmysl. Ted o tom zrovna píší v SM jako hlavní téma. US dokonce nedávno zrušil bazaru pokutu protože ten nemůže ručit za něco co nevěděl. Tečka. A to kupující v autě našel zapomenutou servisku která dokazovala úpravu tachometru. Dle mě stejný případ.

Pokud by vše fungovalo tak jak tvrdí taztel každý bazar by musel ručit za jím vykoupené auto. To by byl jejich konec, protože i ten nejsvatější bazarista by krachnul.
respond
ctverak
number of posts255
date of registration01.08.2007
Friday 04.03.2016 11:07, RE: zákon
To je možné že za stav km odpovídá majitel, ale jiná věc je cena a 30tis je jak tady zaznělo cena ND. Nevím co by chtěl borec u soudu dokázat, tachometr evidentně přetočil někdo v minulosti, cena za auta je na minimální hranici za jakou se stejný typ auta prodává. Ta hypotetická sleva z kupní ceny zcela jistě bude mnohonásobně menší než výdaje na právníka a soud.
Důležité je to co je ve vaší kupní smlouvě, pokud je tam stav tachometru a větička ve smyslu že stav tachometru se může lišit od skutečného počtu km, tak není co řešit.
respond
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.