0
back

diskuze k tématu: Studentské auto do 25 tisíc

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, technické dotazy, česká vozidla, česká vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 30.10.2008 15:00, rada
Pro studenta je nejrozumější volbou v součastnosti Felicie.
Za 25 tis. to nebude žádnej zázrak, ale pár let ti ještě vydrží a pak to hodíš do šrotu.
Namátkou: http://www.vyzkouseno.cz/showcar.php?id=157350
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 30.10.2008 15:41, rada
Mohu doporucit Mercedes Benz S 55AMG, rok vyroby 2007, z vlastni zkusenosti mohu rict bezpecny, prostorny, pohodlny, bez koroze, skvely zatah. S lehkou nohou se vejdu pod 20L/100km. Dovezu v tom na kolej vse co potrebuji. Jediny problem jsou ty keramicke brzdy kdyz to budes hodne solit, vymena za 300K. Vhodnejsi vuz bych asi nesehnal. Ahoj, hodne stesti
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 30.10.2008 17:16, rada
Já doporučuji Vartburg. je to super auto a když chceš tak se dá jezditza 5
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 30.10.2008 18:09, rada
stalo se mi že jsem koupila za 45 tisíc auto a pak sem ho nabourala ta jsi myslím rači nejdříve škodovku nebo favorita to má malé ceny
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 30.10.2008 19:07, rada
mám na prodej citroena zx,1994 výroba,1.4i,7/100km spotřeba,tažné,šibr,bez koroze,byla sem snim spokojena ale potřebuju větší auto čekám rodinu.cena 23000,- v případě rychlého jednání sleva + zimní gumy.můj mail Tweetuina@seznam.cz
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 30.10.2008 21:15, rada
Suzuki Swift
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 30.10.2008 21:54, rada
V naší rodině slouží Citroen ZX 1,4i ročník 93, koupil jsem jej před rokem jako třetí auto do rodiny za 19 900 Kč a bez jediné investice najezdil již asi 30 tis. km, jen za olej, filtr a svíčky a brzdové destičky. Jinak super, jezdí od 5,5 do 7 litrů podle toho, kdo a jak s ním jede, je pohodlný, vše stále funguje. Tahle značka se nekrade, nerezne, nechrastí, nezlobí - jen kdyby takové byly všechny novější a dražší vozy.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 00:27, Prima kolo.
Takze kamarade, za 25 papouchu bych si poridil prima kolo.
Musi-li to byt auto, asi bych nejdriv obvolal vsechny zname - treba se neco namane. Aspon budes vedet co a kdy bylo opravovano.
Ono totiz koupit neco v bazaaru a pak zjistit ze prdly rozvody, nebo "jen" odesla vodni pumpa - tak pak stojis, cucis a nejedes....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 00:30, že by první..??
No tak už se těším co tady bude dneska za rady,to se zase zasmějeme....samozřejmě bych doporučil před koupí podrobně prostudovat statisktky TUV protože to je to nejdůležitější!! NE stav vozidla,ale to na kterým je řádku v (takřka) bezvýznamné tabulce.... jo jinak C5 míírnej nadprůůměr kdyby nědko nevěděl...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 00:30, RE: že by první..??
vasapasa posted by:
No tak už se těším co tady bude dneska za rady,to se zase zasmějeme....samozřejmě bych doporučil před koupí podrobně prostudovat statisktky TUV protože to je to nejdůležitější!! NE stav vozidla,ale to na kterým je řádku v (takřka) bezvýznamné tabulce.... jo jinak C5 míírnej nadprůůměr kdyby nědko nevěděl...
a tak druhej....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 02:19, Že by citroën?
vasapasa posted by:
V některých ročnících NEjen mírně, pozor!
Ty tabulky bych tak "bezvýznamně" neviděla, ale když na ně někdo při výběru vozu chce "dlabat", je to jen jeho věc ..
Jak jsem již řekla v původní diskuzi, tady lze jen popřát hodně štěstí (při ceně 1000 euro za vůz je ho věru třeba).
PS: Tak nějak "tipuji", že s C5 2.2 HDi Biturbo jste stále ještě nejel, milý (všímáte si?) vasapaso (stále ještě vám to přeji, upřímně ,-)
Pěkný den
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 02:22, RE: Prima kolo.
Brachy posted by:
Takze kamarade, za 25 papouchu bych si poridil prima kolo.
Musi-li to byt auto, asi bych nejdriv obvolal vsechny zname - treba se neco namane. Aspon budes vedet co a kdy bylo opravovano.
Ono totiz koupit neco v bazaaru a pak zjistit ze prdly rozvody, nebo "jen" odesla vodni pumpa - tak pak stojis, cucis a nejedes....
Já (asi jsem "spořivá) si za 25 tisíc zvládnu pořídit 4 kola (pravda zimní byly ještě o "fous" dražší .-)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 05:51, Mimo téma
Po delší době jsem se opět rozhodl podělit se s Vámi o pocity ze zdejší diskuze. Myslím, že na českém internetu je naprostým unikátem, že v otevřené diskuzi pod článkem je tak uzavřená komunita uživatelů. Což je právě u článků kde se ostatní dělí o zkušenosti škoda – chybí mi zde kolemjdoucí, který by řekl auto jsem měl a mám takové a takové zkušenosti. Místo toho zde stejná jména omílají stále dokola své ostatním už známe názory (pomíjím fakt, že Kylie už vlastnila a řídila všechna auta co kdy byla vyrobena, možná i ta co nebyla). Nevím, možná je to jen můj pocit, ale podle mě k takové uzavřenosti diskuze přispěli svým exhibováním Osel a poté Kylie. Čili bych to nesváděl na registraci, ta je na jinde taky a k ničemu podobnému tam nedochází. Co se týče Kylie musím se přiznat, že není jiné postavy na internetu která by mi byla méně sympatická. V žádném případě nejde o nacionalismus, ale to jak míchá německá a anglická slovíčka do českého textu je něco příšerného – chápu když se to vloudí v mluvě (ale i zde to je hanba, jsou Češi co prožili většinu života v zahraničí a mluví perfektně česky) ale v psané formě to je jednoznačně úmysl. Kylie věř mi nedělá Tě to více zajímavou. Stejně tak jako posedlost ukazovat světu a chlubit se rychlostními rekordy a svými fotkami (zde kdybych chtěl být jízlivý bych mohl napsat i něco jiného :) Celkově vzato mi Kylie připomíná spíše pubertální děvče než zralou osobnost. Tedy nejsem psycholog, na druhou stranu sestra ano, a já občas listoval v jejích knížkách :)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 06:31, nabídka
Dobrý den,
jestli se mohu připojit, mohu souhlasit s tím, že takové auto je lepší opravdu koupit od známých či ze svého okolí a řádně prohlédnout.
Kamarád si teď pořídil nové auto a prodává Favorita a je to do té zmiňované částky a vím, že se o něj staral jako o mimčo. Kdybych byl ve Vaší situaci, tak neváhám a beru ho. Navíc STK je do 5/2010 a vím, že si ho hned po koupi nastříkal a vrazil tam do blatníků plasty. Takže koroze takřka žádná...
Přeji Vám, abyste něco dobře pořídil a abyste se neunáhlil.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 07:23, RE: Mimo téma
Baruch_Spinoza posted by:
Po delší době jsem se opět rozhodl podělit se s Vámi o pocity ze zdejší diskuze. Myslím, že na českém internetu je naprostým unikátem, že v otevřené diskuzi pod článkem je tak uzavřená komunita uživatelů. Což je právě u článků kde se ostatní dělí o zkušenosti škoda – chybí mi zde kolemjdoucí, který by řekl auto jsem měl a mám takové a takové zkušenosti. Místo toho zde stejná jména omílají stále dokola své ostatním už známe názory (pomíjím fakt, že Kylie už vlastnila a řídila všechna auta co kdy...
Vždycky, když někdo žehrá na kvalitu internetových diskusí, ptám se: "Chystaj se to vydat knižně?" a pokud ne, je nasnadě, že se nic neděje a aspoň je nějaká sranda. Zkušenosti s tím, jaké je které auto jsou jako díra do prdele, každý má jinačí. Pro někoho dobrý, pro jiného šrot. Oslovy "exhibice" jak pravíš jsou jen jednou stránkou mince, na druhou stranu toho o autech spoustu ví. A Kylie mi taky nevadí, zaplaťpánbůh za slušně diskutující ženskou, neurážející...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 08:11, e30
Na tvém místě bych šel do e30. Seženeš jí do 25 v pohodě ( jen pozor na rádoby "vytuňené" kusy) Součástky jsou na vrakovištích cenově srovnatelné s favoritama ( alespoň před 6 lety to tak bylo když jsem jí vlastnil). O bezpečnosti se asi zmiňovat nemusíme tu favorit nezná........
Jediné ale v ČR velmi proslulé "mínus" je povinné ručení. Holt si odpustíš jednou měsičně to studentské pivo. Věř mi stojí to za to.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 09:46, šrot
Za 25 táců lze sehnat maximálně auto na náhradní díly ať je to jakákoliv značka. Slušný feldy se prodávají od 50 tisíc a favority, který nejsou prohnilý tak kolem 40 tisíc. Pokud někdo s takovým šrotem někde za úplatek sežene platnou STK (aniž by technik auto vůbec viděl) ,tak bohužel ohrožuje nejen sebe, ale hlavně ostatní. Nejhorší kombinace řidiče je mladej nezkušenej kluk ve starý rozpadající se káře. Vřele doporučuji kolo nebo mopeda.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 10:30, RE: šrot
klobrch posted by:
Za 25 táců lze sehnat maximálně auto na náhradní díly ať je to jakákoliv značka. Slušný feldy se prodávají od 50 tisíc a favority, který nejsou prohnilý tak kolem 40 tisíc. Pokud někdo s takovým šrotem někde za úplatek sežene platnou STK (aniž by technik auto vůbec viděl) ,tak bohužel ohrožuje nejen sebe, ale hlavně ostatní. Nejhorší kombinace řidiče je mladej nezkušenej kluk ve starý rozpadající se káře. Vřele doporučuji kolo nebo mopeda.
ale no tááák.... píšu o tom výše. Dají se sehnat dobrá auta za tuto cenu, ale chce to trpělivost a neunáhlit se.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 10:44, RE: šrot
klobrch posted by:
To je opravdu totální blbost. Favorit i Felda je totiž šrot, i kdyby byl ve stavu nového vozu (trochu přehnané?). Auto za 25 tisíc se koupit dá i v dobrém stavu. Stejně tak, jako se dá koupi totální šrot třeba za půl mega. Je to jen o mozku kupujícího. Konkrétně AX ve velmi zachovalém stavu se dá určitě koupit i pod tuto hranici. Všechny ty BMW a podobné nesmysli jsou pro studenta naprostá hloupost. Ano, možná pokud by chtěl střední třídu, trochu prostoru, nebál bych se třeba velmi zachovalého kousku P405, to už s cenou trochu vyšší. Pokud je AX/106 malá, potom třeba Astra, ale ne s olejožravým motorem, což bude asi trochu problém. Určitě by se dal dovézt C ZX, který je neprávem opomíjen (prostě je rozhodně mnohonásobně lepší nežli fa/fe), nebo P306, R19 se dá jistě také sehnat velmi pěkná, pokud jde o D produkci, tam bych kvůli vyšší ceně asi nehledal. Navíc, osobně se domnívám, že není ani o co stát. Staré Fiaty bych také vynechal. Možná velmi zachovalé kousky A-R. No je to opravdu spíše o stavu, nežli o značce. Ale naprosto scestné hlášky typu „za 25 jen šrot“ jsou totální bláboly pitomce schopného volit Paroubka či jiné stát zadlužující levičácké hovado. Jenom takový blb dokáže koupit „zachovalou feldu“ za „půl sta“... no jak jsem řekl – je to o hlavě.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 31.10.2008 11:11, RE: šrot
T.J. posted by:
To je opravdu totální blbost. Favorit i Felda je totiž šrot, i kdyby byl ve stavu nového vozu (trochu přehnané?). Auto za 25 tisíc se koupit dá i v dobrém stavu. Stejně tak, jako se dá koupi totální šrot třeba za půl mega. Je to jen o mozku kupujícího. Konkrétně AX ve velmi zachovalém stavu se dá určitě koupit i pod tuto hranici. Všechny ty BMW a podobné nesmysli jsou pro studenta naprostá hloupost. Ano, možná pokud by chtěl střední třídu, trochu prostoru, nebál bych se třeba velmi zachovalého k...
No tak, nepřeháněj! Felda si myslím by byla pro studentíka docela v poho auto. Ale jinak souhlas, do 25 tisíc se už dá sehnat solidní ZX, to by podle mě určitě nebyla špatná volba. Tady na tipcars jich je v inezrci dost...
respond
  1 ... 4 5 6 ... 9

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.