bubu posted by:
Zdar, zhodou okolnosti som v pondelok videl 2 dopravne nehody, jednu tesne pred Bratislavou - vodic vo felicii sa zrejme zamyslel a vrazil do pred nim stojacej dodavky, ta felicia bola zlikvidovana az po celne sklo, zmacknuta jak sracky. interier bol vsak neporuseny a vodici oboch vozov vonku pofajcievali a nervozne vyckavali policajtov. PS - prdel dodavky bola len lahko zmacknuta, z toho sudim ze rychlost zrazky bola max 40km/hod. Hodinu na to som uz v meste videl na vlastne oci dalsiu havar...
To je pravda -. jediná slabina třílitru je ono ulomění ventilu, ale musíš to fakt honit jak prase, abys ho tak vojebal + vedení ventilu...
Asi dvakrát jsem to taky slyšel, jenže víš co, pokud si ten motor dáš do kupy, tzn. rozvody napínák, případně přetěsnění motoru, což je rutina, tak provedeš i kontrolu vetilů a vůli ve vodítkách a pokud je to v klidu, sestavíš to zpátky a je to, no. Jinak já to moc nehonil, v alfě jde spíše o radost z jízdy. Jistě, běžná údržba se dělá dycky, ale když tě třeba čep stojí 300 a rameno 800, nebylo to nic co bych si musel sřítat na futro - jsou to já nevím 4 věci vepředu a 2 vzadu za pár kaček a je pokoj....
Třílitry akorát dost žerou vejfuky, to je taková zvláštnost, ale co, replika je zase levná, a v drtivé většině to zavaříš céóčkem.
Jinak u tohoto vozidla hodně záleží na stavu, v jakým ho koupíš, pokud už je na kaši, kaší už zůstane, jako asi všechno, ale pokud natrefíš na opečovaný kousek, je tato Alfa opravdu zlatá. Současný můj twinspark je až na pár mušek opravdu solidní a i ta elektrika no problemo, což mě trochu udivilo, čekal jsem problémy.
Dáš-li sportovní sání a rozumný sportovní výfuk, znatelně to oživne a má to i hezký zvuk, zvláště sportovní filtr sání na plnej kotel vyluzuje vynikající bublasjící baryton a mj. podle úrovně bublání poznáš mnohem líp optimální režim motoru a vyladíš i spotřebu. jako říkám, jezdím za 7,4 až max. 8,2 a sice to vyloženě nehoním, ale zase to neštetřím, valím ho tak optimálně 90-120 hlavně plynulou jízdou, což je jak říká jeden můj automechanika - to už je velice vysoká rychlost, těch 120, pane...
)))