anonym posted by:
Ja jsem feldu 1.3 MPI vyfasoval před 3 lety jako služební na cesty do Německa. Šlo o kombi dovezené z Holandska, najeto asi 90000 km. Prvně jsem měl trochu strach, že to bude slabé na měmecké dálnice a ze začátku skutečně byla docela líná, ale postupně se asi trochu protáhla a potom nebyl problém ve 4 lidech plně naložená švihat 160 při spotřebě kolem 8 l/100km. Měl jsem ji 3 roky, najezdil ročně kolem 50000km většinou v plném tempu po dálnici. Kromě pravidelné výměny oleje - dával jsem kvalitn...
Na Kaunertal (2750 m) jsem ve F 1.3 MPI najezdil za sedm let tisíce km a těch úseků, kdy jsem i v jedné osobě jezdil na dvojku (když jsem nechtěl věčně prošlapávat podlahu), bylo trochu moc. Sice jsem za ty roky do kopce předjel jen pár starých plných Transportérů, ale vyjel vždycky.
Taky těch tacho 150 se na dálnici jet dalo, ale výjimečně a maximálně ve dvou.
Potvrzuju ale bezproblémové užívání 7 let/140 000 km s velmi slušnou spotřebou. Z Alp přes Mnichov i 5,2 l. (Koupeno nové, vždy jsem řídil jen já.)
Malý rejd byl otrava.
Kdo předtím nezažil nic lepšího, mohl být spokojený. Podle toho, co čtu, bych býval na 1,9D nic nezískal.