maloch posted by:
Takže naleji trošku oleje do ohně. Dovolil bych si nesouhlasit se všemi včetně s autorem článku. Pán co chce koupit je dle mého názoru klasický čecháček rodiného typu (to není urážka). Tzn. žádný závodník a orientuje se spíše na velký kufr a malé provozní náklady.
Osobní zkušenost: mám kombika Fabie I.,1,2 47 kW. koupeno nové v 4/2008, nyní 16 tis. km. Cena 270 tis. ambiente + klima (Auto Adámek, Praha 4)- sleva od prodejce 70 tis. s ceníkové ceny. Takže co probůgh řešíte. Dlohouhodobý průměr n...
Ve fabii tříválec 1.2 8000 km? Letost? A tu ještě není konec roku a už zvládáte takový dlouhý příspěvek? Moderní rehabilitační metody vskutku uznání zaslouží ,-)
A teď nežertuji - samozřejmě to jde (tuhle jsem v praze potkala C1 1.0 s nizozemskou značkou), jen nevím jestli to "rozumné" "optimální" je! Spotřeba není špatná, ale v reálu se na 100 km/h vydáváte jen velmi vyjímeně, neníliž pravda? No, jaký motor by měl mít menší spotřebu, než maličký tříválec (problémkem je, že konkurence ať japonská či evropská, dnes nabízí lepší účinnější chodem kultivovanější a spotřebou zajímavější maloobjemové motory - tak proč volit zrovna tenhle, který oproti ostatním vyniká ... aha, asi ničím).
Osobně se domnívám, že současná doba cenám přeje (a bude ještě "lépe" - ať vám "analytici" "developeři" "ekonomové" atd. tvrdí cokoliv) a za čtvrt milionu kupovat starší auto kategorie "malé vozy" mi příjde "neoptimální"
PS: Na dálkových trasách mi s třílitrem automatem klimou 240W hifi a hodně bezpečnou docela velkou a těžkou karoserií okolo mne nedělá problém jet za 8,4 litru (důkaz na stránkách ... tedy teď tu fotečku hacker při "výměně" foto někam "uložil", ale už jsem mu říkala ať jí zase "objeví"). Já bych na cestu do finska volila (hodně) jiný vůz (a vůbec to NEmusí být C5 - ať tu zase různé "vtípkonarážky" nenajdu, sice by to byla "dobrá až velmi dobrá" varianta, ale byly by stovky jiných /lepších než fabia 1.2/ - a "vtip dne" - v bazaru za VELMi podobnou cenu!).
Fabia 1.2 na příměstský provoz? Jsou lepší alternativy, ale budiž. Fabia 1.2 na dálkové mezinárodní trasy? NE, děkuji pěkně.