Friday 14.11.2008 11:17,
Výňatek z recenze
Z již neexistující stránky (autotest.blog.cz) jsem si kdysi zkopíroval kus recenze na Polo s 1,2 HTP - autor ji měl z půjčovny. Omlouvám se mu za zveřejnění části jeho textu, ale když je to tak vtipné...
"...Motůrek jak ze zahradní sekačky Bédi Trávníčka se neobtěžoval zrychlovat do kopce a předjížděly mě felicie. Úplně v nervu jsem začal být, když si na mně v kopci kousek před Blatnou zákeřně počíhal rumunský Oltcit. Chybělo málo a zázrak německé techniky druhého tisíciletí by byl deklasován dvacet let starým balkánským klonem třicet let starého Citroënu. Další šok jsem utrpěl kolem vesnice Kasejovice, nacházející se asi na půlce cesty mezi Plzní a ČB. Silnice je tam plná děr, jako by jí rozhrabaly slepice. Moc jsem si z toho nedělal, protože jak řečeno svrchu, auto bylo z půjčovny, a uháněl jsem pracně dosaženou devadesátikilometrovou rychlostí vstříc teplé večeři díry nedíry, což podvozku Pola nečinilo jakýkoli problém. Dojel jsem nějaké dva tuningové drny ve votuněném Daewoo Matiz s plzeňskou registrací a modrými světýlky. Samozřejmě si nechtěli nechat líbit, že je předjelo Polo s pražskou SPZ a začal boj jednookého s poloslepým. Melírované řepy jsem totiž předjížděl natřikrát, protože kličkovali mezi dírami a pokaždé, kdy jsem se uchystal k předjíždění, vybočili na mou stranu. Pak mi došla trpělivost, vzpomněl jsem si, jaké písmenko mám na SPZ, dal dálková, zahoukal a hrdinně se protlačil dopředu silou všech 54 chcíplých poníků. Vidláky to neobyčejně frustrovalo a tím byl rozpotán závod dvou malých lenochů, který vypadal, jako když v Jedličkárně hrajou chovanci scrabble. Protože vidláci sami nenašli dostatek výkonu k předjíždění, viseli mi až do Písku na nárazníku a oslňovali mě světly a modrými světýlky ve spojleru (kdy už to někdo začne pokutovat?!). Vzhledem k tomu, že Polo má silně panoramatická zrcátka, myslel jsem si v první chvíli, že mi ti dva drni nalezli na zadní sedadla."
respond