T.J. posted by:
Tohle auto s tímto motorem je naprostá národní tragédie. A o opaku mne prosím nikdo nepřesvědčujte. Znám to auto velmi dobře. A to, že se dobře prodává, ať už nové, či ohrkané, nesvědčí o ničem jiném, než o nebetyčné hlouposti kupujících. Technicky, vyjma motorizace, nemám problém, zpracování taktéž. Vše ostatní je věc pomíjivá a při nákupu auto podružná. Obrovským mínusem tohoto polovozu je jeho neuvěřitelné zařazení. Bral bych ho jako druhé, spíše třetí auto do rodiny, nebo na příměstské náku...
Dobrý den pane Juřičko, jsem rád že se opět setkáváme.
Vše co jste zde o tom voze napsal je pravda, ale....
Představte si že mám tchána, který před čtyřmi lety chtěl koupit auto, nic jiného se mu tak nelíbilo jako Fábia... nerozmlouval jsem mu ji a nechal jsem ho ať si splní sen. Chtěl motor 1.4 Mpi (44 kW).
Najede zhruba 6 - 8 tis. km ročně a většinou trasy 8 - 12 km ( do práce a zpět, na nákup a zpět).
Rozmluvil jsem mu tento motor a dopořučil 1.2 HTP (47 kW), který si nakonec koupil.
A víte proč, jelikož 1.4 Mpi je vůbec trágedie. Vysoké povinné ručení, zrůdná spotřeba, pružnost nulová.
Tříválec je o něco pružnější, má nižší povinné ručení a spotřebu s jeho ježděním 6 až 7 litrů.
Vím teď si myslíte že jsem v životě neseděl v silnějším autě, že mi příjde 1.2 HTP průžná, ale já ji pouze porovnávám s 1.4 Mpi (44kW), jinak už nějaký ten pátek jezdím ve 150 koňovém voze.
Tchán je spokojen, a myslím že na jeho nároky tento vůz s tímto motorem naprosto stačí.