cruise posted by:
......kdo jí jezdil, má jistě podobný názor.... hele jako to bych si netroufl tvrdit ani náhodou... je snad jasný, že co člověk, to jiný nároky na auto, na komfort, na vzhled, jízdní vlastnosti a podobně. říkat že lidi podlehli škoda mánii??? Co je to za blbost? Ale nebo ano, ale zřejmě to něčím bude, zřejmě ta auta lidem vyhovují svým poměrem, vzhled, cena, jízdní vlastnosti, výkon, komfort, náklady, servisní síť.... Pokud by to tak nebylo, tak Škodovka prostě nejprodávanější nebude, to je snad...
Nesouhlasím, že auto asi lidem vyhovuje, můj názor je spíše: čech je lenoch a hlupák - v okolí mám několik lidí s postojem: měl jsem škodu 120 (nebo jinou) tak zase jen škodu, co natom že je drahá, nemá žádnou výbavu, není bezpečná ...ale má levný servis a díly (což není pravda) a hlavně můžu si ji koupit za ceníkovou cenu (přemrštěnou tak o 30%) na každém rohu. Mě škoda odradila před třemi lety nabídkou octavie II TDI elegance liftback s cenou o 180 tisíc vyšší než než za kolik jsem koupil megane combi dci s lepší výbavou, bezpečností, motorem a 6 stupňovou převodovkou. Ano megane měl dvě poruchy v záruce - dvě prasklá těsnění, ale jinak 90 tisíc bez problému takže nějak nevidím tu přidanou hodnotu u škody. Navic mám podstatně větší šanci najít auto tam kde jsem ho zaparkoval a v původním stavu (rozuměj nevykradené). Kdyby se průměrný kupující podíval i do jiných salónů, škoda by zaplakala.
PS: nevíte proč je servis škoda v německu o 25-30% levnější než v ČR?