0
back

diskuze k tématu: Seat Altea Altea XL - zkušenosti po třech letech a 78 tis. km

category of topic classification: německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.03.2011 18:27, RE: spotřeba
ValKilmer posted by:
Širší letní guma nemůže mít menší valivý odpor proti užší zimní a navíc jen šířka pneu je o 20 procent větší letní než zimní.Za další jsem psal když už mám být přesný úplně že pokud budu jezdit jako běžný řidič dostanu se na spotřebu 5,8 a ne když budu jezdit tak jak běžně jezím.Psal jsem že zatím mám spotřebu na letních 5,1 což přesně odpovídá poměru rozměr versus spotřeba.Toť mé vysvětlení.Nahuštěné jsou na tlak 2,5.
no a proto jsem psal - mluvím ted čistě o směsi, ne rozměru, takže ano širší guma má vetší odpor, ale letní směs ho má zas menší
v těch údajích o spotřebě jsem se asi trochu ztatil - proto jsem se taky ptal jestli to chápu dobře - zimní 4,2, letní 5,8 - stejný styl? odpověd tedy vidím až zde - zimní 4,2, letní 5,1 - ano?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.03.2011 18:30, RE: spotřeba
ValKilmer posted by:
U mého vozu audi je palubní počítač který zaznamenává spotřebu ve dvou módech.V prvním ji vždy po dotankování vynuluji kvůli kontrole jak kecá údaj i o průměrné spotřebě a bohudík nekecá
a druhý údaj který nemažu jen v případě kdy mění letní za zimní a naopak.Takže oněch 290 km ja poslední údaj podle posledního dotankování ale zároveň i za celou dobu co jsem jezdil na zimních takže zároveň dlouhodobý.Nebudu tady spekulovat o nějakém rozdílu +- 0,1l.
"Takže oněch 290 km ja poslední údaj podle posledního dotankování ale zároveň i za celou dobu co jsem jezdil na zimních takže zároveň dlouhodobý."<br>
<br>
Tak jestli se už po 290 km počítá dlouhodobá spotřeba, tak nevím. Dlouhodobou spotřebu považuju alespoň rok ježdění a ne že vyjedu 1/3 nádrže a jdu dotankovat. Se svýma autama tankuju po cca 500-700 km a spotřeby, min. max. spotřeby se liší až o 2L/100 (v rámci jednoho auta). Záleží kam jedu, jestli často zrovna popojíždím v kolonách, hrabu se ve sněhu, protože ho hodně napadlo apod.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 26.03.2011 07:25, RE: spotřeba
ValKilmer posted by:
Ne jen s dieselem se dá bezpečně předjet.A navíc jsem měl možnost porovnat rychlost na tachometru s měřením kamarádů od policie a ty jejich radary jaksi musí být kalibrovány a navíc i podle navigae a tudíž GPS je můj skutečný rozdíl v rychlosti 3 km proti tachometru.
Věřím že je tam rozdíl 3 km v 50 km/h, ale nevěřím tomuto rozdílu při 90/130 km/h. Odchylka tachometru roste se zvyšující se rychlostí vozidla. Zkuste se podívat třeba sem: http://auto.idnes.cz/tachometr-ukazuje-130-ale-auto-jede-116-nebo-135-km-h-fq1-/pneu.asp?c=A060814_163115_automoto_fdv a ještě něco k těm "kalibrovaným radarům" - je to sice pro laiky, ale realisticky postihuje situaci http://hn.ihned.cz/c1-19046700-policejni-radary-nejsou-neomylne
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 26.03.2011 13:03, RE: spotřeba
Pavlik posted by:
Jestli se nepletu, tak je již nějakou dobu vyrábí koncern PSA - mají tam 1,6 HDI + elektromotor. Jediný problém představovalo časté startování HDIčka - otřesy příliš namáhaly zavěšení motoru a to nějak vyřešili.
...hybridy s naftou již existují, mám dojem, že se touto cestou vydává-vydalo i Volvo...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 26.03.2011 18:34, RE: spotřeba
Petr S posted by:
"Takže oněch 290 km ja poslední údaj podle posledního dotankování ale zároveň i za celou dobu co jsem jezdil na zimních takže zároveň dlouhodobý."<br>
<br>
Tak jestli se už po 290 km počítá dlouhodobá spotřeba, tak nevím. Dlouhodobou spotřebu považuju alespoň rok ježdění a ne že vyjedu 1/3 nádrže a jdu dotankovat. Se svýma autama tankuju po cca 500-700 km a spotřeby, min. max. spotřeby se liší až o 2L/100 (v rámci jednoho auta). Záleží kam jedu, jestli často zrovna popojíždím v kolonách, hrabu s...
Trochu jsi to nepochopil.Těch 290 km bylo poslední měření kdy jsem po dotankování do plné nádrže přezul ze zimních na letní.A tento údaj o průměrné dlouhodobé spotřebě je shodný s údajem za těch 290 ujetých kilometrů.Ale to už jsme jednou psal že za celou dobu co byli zimní na autě jsem dosáhl dlouhodobé spotřeby shodné se spotřebou za poslední tankování tedy oněch 4,2 l na 100 km.Tato dlohodobá spotřeba je odhadem za zimní sezonu ujetých cca 6000 km.
respond
  1 ... 3 4 5

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.