0
back
 

diskuze k tématu: Renault Mégane

category of topic classification: francouzská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 13:06, Taky mám Megana
zdravím, taky mám Megana, ale Sedan a ročník 2005, za dva roky a cca 32km jsem s elektroinstalací neměl jediný problém, ani s kontrolkama. Jsem spíš klidný typ řidiče, takže mi vyhovuje právě to měkčí nastavení podvozku.
S tím stahováním okénech můžu potvrdit - tohle soudruzi z Francie skutečně nedomysleli. Schválně jsem si k tomu nedávno nastudoval manuál, kde se píše, že když se zapne jenom elektro (stisknout tlačítko Start se zařazenou rychlostí + bez spojky), tak je tam určitý časový limit, kdy by stahování okének mělo fungovat.
Realita, alespoň u mně, je taková, že než nenastartuji motor, tak ty okna se prostě nehnou.
Co čtu na fórech, tak Renault měl skutečně s novými Lagunami II a Megany II ze začátku výroby problémy s kvalitou, ale myslím že to postupně celkem vychytal. V kritických recenzcí se právě nejčastěji objevují Laguny 01/02, Megany 02/03.
Kazí se všechna auta, hlavně když se jim nedostává předepsané údržby + slušného zacházení. (a každé automobilce sjede někdy z pásu "zmetek", prostě totálně nepovedený kus, kde se všechny ty problémy sejdou).
Určitě bych to ohledně Renaultu jako celku neviděl až tak dramaticky. Všechny ty statistiky se prostě musí brát s velkou rezervou. Akorát minulý týden jsem viděl dvě různé - v jedné bylo Clio totálně podprůměrné, ve druhé v první pětce. Tak babo raď.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 13:09, RE: ideální zákazník
Ráďa posted by:
Pane, vy jste vzorný, přímo ideální zákazník Narozdíl ode mě, Vás musí mít všude rádi . Do servisu jezdíte často a součátky vykoupíte skoro všecky, fakt vysněný to klient. Dokonce jste poslechl odborníky a koupil moderní (r 2003) automobil. Ke všemu mimořádně bezpečný, celých 5 hvězdiček. Dyť přece podle všech ukazatelů samá pozitiva. Proto nerozumím Vaší nespokojenosti ...a nebo žeby to byly přecejen marketingové hlody a i auta za hubičku typu Piano Vás strčili do kapsy? Příště budete...
Ráďo, máš na svém pianu ještě kousek zdravého plechu?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 13:31, meganeII
renault mám 2roky,benzin 1,6 předtím Octavia,renault byl levnější,má plnou výbavu,je pohodlnější jezdím 2,5 roku denně do práce,jediná vada žárovka ,blinkr,dlouhé cesty do zahraničí na sněhu i po dálnici bez problémů,jediná vada je horší přístup do kufru a nekvalitní plast u rádia ,haraší v zimě.Na octavii jsem měl zřejmě smůlu,naše rodiná Fabie není rovněž bez vad.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 15:02, RE: Taky mám Megana
kuko posted by:
zdravím, taky mám Megana, ale Sedan a ročník 2005, za dva roky a cca 32km jsem s elektroinstalací neměl jediný problém, ani s kontrolkama. Jsem spíš klidný typ řidiče, takže mi vyhovuje právě to měkčí nastavení podvozku.
S tím stahováním okénech můžu potvrdit - tohle soudruzi z Francie skutečně nedomysleli. Schválně jsem si k tomu nedávno nastudoval manuál, kde se píše, že když se zapne jenom elektro (stisknout tlačítko Start se zařazenou rychlostí + bez spojky), tak je tam určitý časový limit,...
Ja mam taky Megana, r. 04, Grandtour 1.5 DCI (74 kW).
Mam najeto 56 tis. km a zatim jsem menil jen desticky.
Pred cca 2 mesici se objevilo cukani v nizsich otackach, tak jsem navstivil servis, ale nic nenasli. Ted je vse o.k.
Brzdy jsou skvele, autor recenze by asi mel zout bagancata, aby mel trochu cit. Zpracovani interieru neni idealni, obcas vrze pristrojovka a temer trvale zadni roleta. Jinak auto ma spoustu prijemnych doplnku, skoda jen, ze zpracovani neni dokonale.
Duvodem, proc jsem si Megana poridil byla cena. Srovnatelne vybavena Octavia stala v te dobe o 100 tis. víc a jina znacka me nenadchla.

P.S. Chtel jsem ignorovat anonymy co sem pisi prispevky o znaku Renaultu ... ale ne ! Rikam - JSTE PRIMITIVOVE !!!!!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 15:03,
Koupil jsem Renault THALIA 1,5 DCI. Mám najeto 42 tisíc bez problémů. Horší to je se záručním servisem v Auto KOUTEK Liberec. 9 krát jsem reklamoval autorádio, které se nedá poslouchat - chrčí, vynechává, samovolně přepíná stanice, samovolně zeslabuje a zesiluje, prostě děsné. Další problém s pneumatikou DUNLOP. Dodržoval jsem přesně návod, kde se praví, že do najetí 2500 km nepřekročit rychlost 100 km/hod. Po docílení tohoto limitu jsem se odvážil tuto rychlost překročit. Hned při prvním překročení 100 km/hod. se projevily vibrace do volantu. Šel jsem to reklamovat, reklamace mě nebyla uznána s tím, že jsem ztratil závaží a za vyvážení jsem zaplatil 250 Kč. Po odjetí ze servisu vibrace pokračovaly, závada ani po ostré výměně nebyla uznána. V pneuservisu mě sdělilki, že se jedná o vadnou pneumatiku. Protože mě závada nebyla uznána ani po opětné reklamaci, dal jsem ji na rezervu. Z uvedeného vyplýví, že s autem jsem spokojen, se servisem AUTO KOUTEK nikoliv. Protože nedovedou opravit závady, neuznávají ani oprávněné reklamace. Tyto zkušenosti nemám jen já, ale i spousta mých kamarádů.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 15:14, RE: ideální zákazník
anonym posted by:
Ráďo, máš na svém pianu ještě kousek zdravého plechu?
alebo kompresné tlaky ...inak zachovalý klavír by slúžil asi lepšie
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 15:17, RE: Renault
David V posted by:
Renaultům jsem nikdy moc nefandil a ani jim moc nevěřím, i když osobní zkušenost nemám, pouze jednu negativní zprostředkovanou. Přítel mojí mámy koupil v AAA Lagunu rv. 2003 plně vybavenou s automatem za nějakou fakt výhodnou cenu s najetými cca 40000. Ano, tušíte správně, už na základě těchto informací bylo jasné, že to nemůže dopadnout dobře. Po týdnu se rozsvítila kontrolka převodovky a v servise mu nebyli schopni říct, o jakou závadu se jedná a dali mu rozptyl opravy v řádu desítek tisíc ...
Nie je bazár ako bazár..a kupovať auto cenovej kategorie Laguna ll, Peugeot 307 a pod. to by som si už zašiel do nemecka po dačo pekné. Lenže daktorí ľudia proste zájdu do Áčiek...no čo aspoň v tom nemecku zostane viac kvalitných jazdeniek, ked české a slovenské bazáry vykúpia všetok šrot pred smrťou..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 15:24, RE: ideální zákazník
anonym posted by:
Ráďo, máš na svém pianu ještě kousek zdravého plechu?
Anonyme 4.10 13:09:39, ale já Piano nemám! Já v první třídě základky musel chodit půl roku do zobcové flétny, ale na klavír neumím. ...Uvedl jsem ho jako srovnání, že to staré auto za 50tis může být spolehlivější něž nesrovnatelně novější za 200tis Kč. Čímž jsem si chtěl rýpnout, neflákejte dneska tolik tu výrobu. Mno, uvidíme Megana po 30 letech služby. Jinak děkuji za starost, ale o mé plechy se není třeba bát. ...PS : Tys ty své už zadělal kobercovkou že?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 15:37, stahování okénka
člověk přece nemusí hned startovat, stačí zapnout klíček v zapalování do polohy, kdy se rozsvítí kontrolky na palubce a okénko zavřít. Mám také Megana, dokonce rok výroby 1997 a jsem s ním spokojená. Najeto má 110 tisíc km. Při 105 tisících jsem čistě preventivně nechala vyměnit rozvody, a natlakovat a doplnit chladící směs do klimatizace. Náplň totiž není věčná, že? :o) Ale údržbu si přece vyžaduje každé auto. Takže já bych do Megana zase šla. I když není to žádný sporťák, jen prostorné rodinné auto pro klidné cestování. Kdo chce závodit, tak ať šáhne po jiném. Jinak šestku bych uvítala. Je pravda, že při vyšších rychlostech je motor slyšet (mám 1,6 16V), ale stejně na dálnicích moc nejezdím, protože nejvíce cestuji ze severních do západních cest a touto trasou nám dálnici ještě nepostavili (pokud nechci zajíždět do Prahy).
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 16:05, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Koupil jsem Renault THALIA 1,5 DCI. Mám najeto 42 tisíc bez problémů. Horší to je se záručním servisem v Auto KOUTEK Liberec. 9 krát jsem reklamoval autorádio, které se nedá poslouchat - chrčí, vynechává, samovolně přepíná stanice, samovolně zeslabuje a zesiluje, prostě děsné. Další problém s pneumatikou DUNLOP. Dodržoval jsem přesně návod, kde se praví, že do najetí 2500 km nepřekročit rychlost 100 km/hod. Po docílení tohoto limitu jsem se odvážil tuto rychlost překročit. Hned při prvním překr...
Se popisem služeb u Auto Koutek musím jen souhlasit. Nevím proč, ale kdykoliv tam vkročím, padne na mne atmosféra naplněná francouzskou namyšleností.Nevím jestli ryba smrdí od hlavy, ale být majitelem, tak by čas od času nebylo od věci odchytnout si někoho,kdo odtamtud vychází a zeptat se ho na jeho pocity.Možná by se divil.
A k reklamacím...no je jasný, že pro ně je nejjednodušší všechno hodit na zákazníka, protože dost velká část prostě polkne a jde. Přitom stačí trvat nenechat se odbýt a trvat na svých právech...a hlavně si jich být vědom. Mně odešla odešly destičky u jednoho kola po ca.22t a s nima se svezl i kotouč.Výsledek...normální opotřebení na které se záruka nevztahuje.Řekl jsem...OK,ale proč jen na jednom kole?Odpověď mne pobavila...prý byla kousnutá.Tak jsem jim jen stručně sdělil, že dle mého názoru se asi nekousla jen tak a požádal je, aby mi podrobně popsali, proč danou závadu skutečně nepovažují za závadu záruční, abych věděl co mám říct soudnímu znalci. A ejhle...hned se začali kroutit, že se na to ještě mrknou atd.Řekl jsem Ok,dělejte jak chcete,ale pokud bych se měl by´t jen korunou podílet na financování vady, která nevznikla moji vinou, tak celý případ po odborném posudku předám soudu.A mám nový destičky i kotouče....:)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 16:18, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Se popisem služeb u Auto Koutek musím jen souhlasit. Nevím proč, ale kdykoliv tam vkročím, padne na mne atmosféra naplněná francouzskou namyšleností.Nevím jestli ryba smrdí od hlavy, ale být majitelem, tak by čas od času nebylo od věci odchytnout si někoho,kdo odtamtud vychází a zeptat se ho na jeho pocity.Možná by se divil.
A k reklamacím...no je jasný, že pro ně je nejjednodušší všechno hodit na zákazníka, protože dost velká část prostě polkne a jde. Přitom stačí trvat nenechat se odbýt a trva...
co má auto ve znaku ...........Renault je na ..................!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 18:05, Zatím šlape
anonym posted by:
co má auto ve znaku ...........Renault je na ..................!
Mám ho v grandtouru 1.6 (05) sportway a po 35 tis. km absolutně bez žádné závady.Dokonce mě ještě ani palubka nedrnčí.Auto u mě dostává záhul,páč 16 ventil se dle mě musí vytáčet,aby nezlenivěl.Zátah motoru začíná od 3.5 tis. otáček.Sportovní sedačky dobře podrží v zatáčkách.A co mě na tom autě vadí?Náklony karoserie v zatáčkách,při přejíždění větších nerovností rázy do volantu,do 30 km/h zřejmě jedu zadarmo,protože pal.počítač momentální spotřeby je na nule.Ale za ty prachy vcelku dobrý auto.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 18:14, RE: bez předmětu
anonym posted by:
co má auto ve znaku ...........Renault je na ..................!
přesně tak, reklamovat i nereklamovatelné, protože jsou to stejně svině a chcou jen vytřískat co nejvíc peněz tak můžeme ukousnut aspoň trochu z toho co oni vydělávají
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 18:27, RE: šestka není řešení
anonym posted by:
člověk přece nemusí hned startovat, stačí zapnout klíček v zapalování do polohy, kdy se rozsvítí kontrolky na palubce a okénko zavřít. Mám také Megana, dokonce rok výroby 1997 a jsem s ním spokojená. Najeto má 110 tisíc km. Při 105 tisících jsem čistě preventivně nechala vyměnit rozvody, a natlakovat a doplnit chladící směs do klimatizace. Náplň totiž není věčná, že? :o) Ale údržbu si přece vyžaduje každé auto. Takže já bych do Megana zase šla. I když není to žádný sporťák, jen prostorné rodinné...
jako zkušený řidič používám šestku u mého E270CDI pouze na dálnici. Při rychlosti kolem 100 kmh točí můj motůrek asi 2000 otáček při pětce, při šestce je to už málo přes 1600 a to při náhlém zrychlení už moc netáhne. Pětka má převod 1:1, takže tření v převodovce odpadne zcela, spotřeba je na minimu. Stejná rychlost na šestce sice sníží otáčky, ale převod je do rychla, což snižuje účinnost a zvyšuje spotřebu.
Považuji pětistupňovou převodovku pro ježdění v Čechách za zcela vyhovující, nevyhovující je točivý moment francouzských motorů v oblasti 1800-2600 ot/min.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 18:37, Renault
K tomuto tematu mam jednu zkusenost s Renaultem ani ne tak s autem (auto mu docela dobre slouzi)j ak s kamaradem. Ten si koupil starou (hodne zachovalou R19) a pak to zacalo. Z normalniho kluka se najednou stalo monstrum co pojmenovalo sve auto Rene (jako zkratka Renault) a nic jineho od nej nebylo slyset asi 2 mesice v kuse jak to jede, jak ho lesti ajkou lestenku pouzil a porad okolo nej chodi s hadrikem a rozpasovacem a myje a lesti a porad dokola - muj Rene, muj Rene az jsem ho jednoho dne po x letech poslal nekam (uz se to nedalo poslouchat) a ted jsme se delsi dobu nevideli ale co mam zpravy tak se porad nic nezmenilo. Ono asi ten znak ma opravdu neco do sebe!! Sam jsem taky srdcem velky automobilovy fanda ale to uz se nedalo ustat!! To je jeho ceklove druhe auto cca za 50 tis. Kc a nedokazu si predstavit koupit si auto treba za 200 tis. Kc!! Asi by ho odvezli do blazince protoze ted se uz skoro pomatl!
S elektronikou u Renaultu byl vzdy problem - sam jsem si chtel koupit Lagunu, ale po precteni recenzi jak se kazi eletronika jsem zakotvil radeji u domaci Octavky II.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 21:03, No nevím
Ta recenze na mne působí strašně rozpačitě! Majitel píše,že mu na autě moc nezáleží,že to bral kvůli ceně,tak předpokládám,že jeho odbornost a cit na objektivní posouzení vozu v tomto článku nebude. Pak se divím,že píše něco o brždění na sněhu?!To nebrzdí nikomu z nás,to není vada auta....a na suchu při brždění spolujezdcem otíral čelní sklo........ není to o řidiči, jeho umění a citu????
To auto bych chtěl fakt vidět a projet Já jsem odpůrce Francouzkých vozů,ale toto není ten z článků,který to potvrzuje.Tady jde spíše o řidiče,jeho výběr a jeho řidičské schopnosti
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 21:23, RE: šestka není řešení
anonym posted by:
jako zkušený řidič používám šestku u mého E270CDI pouze na dálnici. Při rychlosti kolem 100 kmh točí můj motůrek asi 2000 otáček při pětce, při šestce je to už málo přes 1600 a to při náhlém zrychlení už moc netáhne. Pětka má převod 1:1, takže tření v převodovce odpadne zcela, spotřeba je na minimu. Stejná rychlost na šestce sice sníží otáčky, ale převod je do rychla, což snižuje účinnost a zvyšuje spotřebu.
Považuji pětistupňovou převodovku pro ježdění v Čechách za zcela vyhovující, nevyhovujíc...
Převod v převodovce snad nemá žádnou souvislost s její účinností. I při 1:1 tam nějaké tření pořád je (leda by se převodovka zastavila). Převod do rychla nesnižuje účinnost.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.10.2007 23:15,
no autor recenze je trochu asi hnup...nicmene v praci mame kombika megana 1.5dci, je rok stary a ma najeto 110tis km...Zatím bez jediné poruchy..Nejsem fanda tyhle znacky.Mam rad japonske vozy ale nicmene v provedeni kombi se mi tohle auto libi a musim priznat ze jsem byl i dost prekvapeny, interierem, sedackami ktere nejsou uz tak mekke ale ne zas tvrde jap prkno a maji perfektni bocni vedni.Dost slusna vybyva tad. jedinné co fakt je hrozny a to je prevodovka.Uz po 100tis pri rychlem razeni zacina zadrhavat..To i u 10let starém japonci chodí prevodovky presne jak kdyz vyjeli z vyroby..Pokud opomenu civica a klasicky pripad špatného synchronu na třetím stupni.Libor
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.10.2007 00:25, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Už věta: "Vůbec se mi nelíbilo a trochu jsem se obával reakce okolí.." napověděla, že číst blábol od člověka s tímto typem myšlení bude nejspíš ztráta času a to se bohužel potvrdilo.
přesně tak, ten člověk mi přišel po týhle větě jako hovado
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.10.2007 06:40, RE: bez předmětu
anonym posted by:
co má auto ve znaku ...........Renault je na ..................!
ubohej názor
respond
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.