Thursday 13.12.2007 20:03,
jsem plně spokojen a mohu doporučit
Letos v červnu jsem pořídil Renaulta Grandtour v limitované sérii F1. Tento vůz vystřídal Scénica,kterého jsme měli od roku 2000 a měl najeto155 000 km když šel z domu.Byl to náš miláček,který nás povozil na mnoha dovolených po Evropě a mě osobně na mnoha služebkách zejména do SRN. Proto jsem zase zvolil Renaulta. Nový Scénic se mi jevil příliš drahý a taky jsem chtěl zkusit něco jiného, proto padla volba na výše jmenovaný typ vozu. Zvolil jsem limitovanou sérii F1, která mi nabídla následující: motor 1,6 benzín (akce motor 1,6 za cenu 1,4), manuální klima včetně chlazené schránky před spolujezdcem, ABS+EBD, 6xairbag, palubní počítač. Za příplatek 6500 Kč jsem pořídil
Paket F1, který obsahoval rádio s CD s ovládáním u volantu a mlhovky.
Navíc jsem pořídil podélné střešní nosiče. Přepážka pro odpočet DPH byla grátis. Barva nemetalická, červená. Za to vše 382 000 Kč vč. DPH. Mám najeto cca 17 000 km. Mám pouze poškrábané pravé přední dveře u kliky- pokus o vloupačku.Dále začala v poslední době povrzávat palubka při přejezdu příčných nerovností,uvidíme při garančce jak se s tím kluci porvou. Toť prozatím vše. Pohybuji se dost po republice a dost po městě a počítač často nenuluji. Průměrnou spotřebu na něm obvykle mám 7,2 až 7,6l/100 km. Proti starému Scénicu ohromný rozdíl v komfortu jízdy. Tady pořád bylo něco slyšet, čím byl starší,tím více. Vrzání,klepání, zejména zezadu. Teď je ticho, kromě té palubky při přejezdu kolejí. Motor se naplno rozběhl až po ujetí cca 10 000 km a nyní je slušně pružný a hlavně tichý. Brzdy až příliš jedovaté. Jediná věc,která byla ve Scénicu a tady ne, jsou vyhřívaná zpětná zrcátka a ukazatel vnější teploty , což teď v zimě postrádám. Doporučuji si za příplatek pořídit. Zvláštní je,čemuž nemohu dosud přijít na chuť,karta místo klíče a startování tlačítkem. Opravdu je v ní nouzový klíč na otevření auta.Vyzkoušel jsem a funguje to.(četl jsem výše v diskusi)
Vnitřní prostor velkorysý, na zadních sedadlech spousta místa na nohy, zavazadelník grandiózní. Vskutku rodinné auto.Letos ověřeno při cestě ve čtyřech do Řecka. Vím, že na Rencky spousta lidí nadává a tady v diskusích jsem na ně četl mnoho kritik,ale já si na ně nemůžu stěžovat.Od roku 1991 iž čtvrtý v pořadí. Ojetý R9 pak Laguna combi 1.generace,Scénic a teď toto. Možná jsem měl šťastnou ruku a pevně doufám,že mě štěstí neopustilo ani při koupi posledního z řady Renaultů.
Co říci závěrem, za svou osobu bych koupi tohoto vozu doporučil.
respond