Wednesday 30.07.2008 10:18,
mám partnera 1,4 benzin z roku 1999, najeto 240000 km, dnes kdy jsou auta skládaná od řady dodavatelů a jsou stále komplikovanější, musí se počítat s tím, že někdy holt koupí člověc něco, co nebude tak úplně spolu pasovat.
jinak, po celou dobu jsem měl/mám spíše problémy se servisem, ne s vozem.
ale k problémům - airbag zlobí, stačí pod sedadlem řidiče rozpojit a spojit konektor a bezpečně funguje, servis řeší spájením drátů, olej téměř neubývá, zatím jsem měnil jen střední část výfuku - uhnil, dále náhonové tyče na kola (asi ve 150 000 km ( měly nárok na výměnu), tlumiče přední a zadní, rozvodový řemen, baterii preventivně (po 6ti letech stále držela, ale už jsem měl strach ze zimy - nyní stále slouží v traktoru), čelní sklo (rozbité), spojka původní, v pořádku.
problém je v laku - červená barva šisuje,
jinak se snažím vyhnout servisu, dlouhá doba objednání (alespoň v praze, při objednání výměny výfuku chtěli, zda výfuk mám, zájem na prodeji nových vozů, místo výměny náhonové tyče chtěli výměnu spojky.Jako rodinné auto k neroztrhání, uveze všechno s rozumnou mírou pohodlí, nutno vzít ale do úvahy, z čeho je partner odvozen a tomu odpovídá i ekonomie provozu a pohodlí. jako další auto . zase partner/berlingo nebo podobný skříňový
respond