Wednesday 10.12.2008 22:37,
rada
Dobrý den, pokud opravdu chcete jezdit co nejlevněji, nezaměřujte se pouze na druh paliva. Je třeba zahrnnout celkové náklady jako (pořiz. cenu, pov. ručení, ceny nd, spotřeba atd.) V této cenové kategorii a při tomto nájezdu bych uvažoval spíše o malém automobilu s maloobjemovým benzínovým motorem (pokud hodláte jezdit většinou sám). LPG nedoporučuji, v této cenové relaci Vás s největší pravděpodobností bude čekat výměna nádrže na plyn, palivové soustavy atd. Z dieselů bych doporučil Citroen Saxo 1.5 D (nesmrtelný motor + bezkonkurenční antikorozní ochrana), Peugeot 106 1.5 D, Nissan Micra 1.5 D, Opel Corsa 1.7 D, VW Polo 1.7 D (těžko se shání) - nicméně ješte jednou, pokud hodláte najet max. 12 tkm ročně, vyjde Vás celkově levněji malobjemový benzín (Doporučuji Saxo 1.1, 106 1.1, Corsa 1.2, Micra 1.0, Polo 1.0). Do více jak desetiletého auta bych nešel, dle mého názoru je lepší mladší a menší vůz nežli starší a větší, proto tedy neuvažuji o kombi apod..S uvedenými motorizacemi mám určitou zkušenost, proto doporučuji právě tyto. Bohužel mám zkušenost i s Fordy - nemohu doporučit žádného z fordů do doby nástupu Focusa (rezne to, nespolehlivé, vysoká spotřeba - proto jsou ceny tak lákavé). Sám jezdím s P 106 1.0 r.v. 98, cena 48 tis, naj. 102 tkm, super stav, průměrná spotřeba 5.3 l, pojistka 1800 ročně, levné nd - žádný velký luxus ani výkon, ale na peněžence auto téměř nepoznám a o to mi šlo nejvíce. Snad se Vám mé zkušenosti k něčemu budou hodit. I když co se týče požadavku kombi, asi jsem Vás moc nepotěšil.
respond