Šakal posted by:
Ford focus, jsem řídil poměrně často a není to špatné auto, ale tvrdit, že má lepší jízdní vlastnosti, než Civic mi přijde trochu neopodstatněné a přitažené za vlasy. Dle čeho tak soudíš? Jel jsi s novým Civikem? Samozřejmě, že jel a že stojí za hovno, jak jinak
) promiň
S novým civikem sem jel:) opravdu, ale neridil jsem ho neni vubec spatnej, rekl bych na stejno. U hondy me vadily jiny veci...ta palubka treba, je to otazka zvyku, ale jsem linej si zvykat. Nic proti, vzhledove atraktivni, hezkej volant, toho bych si dal nejradsi k sobe do focuse:) ale ve 3 casopise (AutoTip, Svet motoru a ten nemeckej AutoBild?? snad, ten nekupuju) ve vsech testovali hondu a focuse2 a ten podvozek ohodnotili lepe. Jinak v zaveru auta vysla temer na stejno. focus si nahrabal kvalitou dilu, slicovanim,odhlucnenim,podvozekem a priplatkovou vybavou, taky motorem, ale uz nevim kterej tam byl, snad 2.0. civic zase vzhledem, prave tou palubkou, sedackama a taky mel citelnejsi brzdy a bohatsi vybavu v basicu. Zbytek jako rizeni, razeni aerodynamickej hluk a tak bylo nastejno. Ja bych preferoval focuse, protoze neni tak extravagantni, ale narozdil od Golfa ma neco do sebe a to neco se me libi - urcity detaily. civica bych radsi nez Megana, protoze megan je nasilnej a je to renault. A jak nekdo psal vyse, ze focus Ghia je mastnej na penezenku, neni to tak. Tady na tipcas jsem nasel par Ghií i v nafte do 350.000.- a najeto ani ne 30.000km. Pak i sport je dobra verze, ma lepsi sedacky, sportovni volant - fakt hezkej, ESP atd...ten byl taky malo nad 300.000.-. Jeste by me zajimalo, protoze jsem dneska malem tuknul svoji starickou (Feldu) Kolik by na civica stala ta sklenena maska? Dily pro japonce jsou drahy....dalsi + pro forda a spolehlivost forda v dnesni dobe je taky dal nez u Hondy (focus1 , Mondeo..vse kary velice OK) Japonci jsou spolehlivy,ale Hondy myslim ze na spici zase nejsou. Toyota je super, akorat neudela jeste auto, ktery by m chytlo...otazka casu.....je to skoda, me chyta hlavne BMW a to je trochu jinde.(prasulky.....