anonym posted by:
V autech se absolutně, ale opravdu absolutně nevyznám, manžel také ne. Potřebuji pohodlné trochu větší auto za málo peněz. Byl mně nabídnut Peugeot 405, ročník 94, 1,8 benzín. Projela jsem se, a krom tuhého pedálu spojky se mně to auto opravdu dobře řídí. Údajně má celkem přijatelnou spotřebu kolem 7-7,5. Je to druhý majitel, najeto 250 tisíc kilometrů. To je prý také pravda-oba majitelé jsou soukromé osoby, vůz byl jen v jedné rodině. Cena by se mněla pohybovat kolem 45 tisíc. Auto je z venku i...
To se těžko radí. Já rozhodně doporučuji sehnat někoho, kdo trochu ví "která bije", protože kupovat auto stylem, že se na internetové poradě zeptám, je hazard non plus ultra. Až toho někoho seženete, tak si s ním projeďte několik aut a na které ukáže prstem, to vezměte. Na spotřebu bych se ani tolik nezaměřoval, protože u ojetýho auto to asi nebude místo, kde Vás bude nejvíc tlačit bota.
Já sám nejsem příznivcem francouzských aut, tím méně ojetých, ale v případě Vašeho rozhodování bude nejvíce záležet přímo na konkrétním voze, kterým klidně může být francouz, o kterého bylo dobře staráno před velmi opotřebeným japoncem nebo švédem.
Určitě existují auta kolem 50-ti tisíc, která nemusí přinášet výrazné problémy, ale je pak velice důležitá otázka na prodávajícího, proč se takového auta vlastně zbavuje. Jedno v téhle cenové relaci mám doma, ale auto je v naprostém pořádku a zatím nemám jediný důvod se ho zbavovat. Já bych své auto momentálně vyměnil v případě, že bych chtěl provedení Kombi a zůstal bych věrný značce, protože mi Vectra přes všechny špatné pověsti o Opely velké vrásky za těch 5 let, co ji mám nezpůsobila. Takže důvod výměny vozu může hodně napovědět, stejně jako zvolený nástupce.
Je mi líto, že Vám na Vaši jasnou otázku píšu sáhodlouhou odpověď na jejímž konci bude spíše 80-ti % NE.
PS: Projděte si recenze na zdejším serveru a nějaký obrázek Vám to jistě dá. Kdybych se rozhodoval podle sebe (r.v. cca 1995), vybíral bych mezi vozy Mondeo/Vectra/Astra/Golf/Passat a vyhnul se naftovým agregátům. Ale co člověk to názor, čili jiný Vám problematiku nastíní z jiného úhlu.