tomaskrtek posted by:
Petr S posted by:
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, mám na vás dotaz ohledně koupě sportovněji laděného vozu do 50.000,- Líbí se mi Peugeot 406 coupé 2.0i, ale zároveň se bojím toho že auto nebude dostatečně zábavné, a tato vlastnost přebije i jinak dokonalý vzhled(je mi 20.let a bude to moje první vlastní auto, či-li nemůžu uvažovat o koupi 3.-litrové verze V6) Z toho důvodu naopak uvažuji o koupi malého ostrého hatchbacku. Kamarád má Peugeot 106 Rallye (1.4 55kw) a jízda v něm je zábavná a když z něj vystoupím tak mám úsměv od ucha k uchu. Ale na v těchto vozech je zase problém, malá výbava(v porovnáním s Peugeotem 406 coupé). Prosil bych vás tedy o radu co pro mě jako 20 letého bude nejlepší. Záleží mi na jízdních vlastnostech auta, zábavné a pružné jízdě, a lepší výbavě(klimatizace, el. okna aj.) a to vše do 50.000 nebráním se žádné značce, ale ten \"vysněný vůz\" splnil mé požadavky :)
Příští rodinnné auto bude asi něco vyššího a těžšího než kombík střední třídy. Prostě něco co se bez ztráty květinky vyrovná s podobnými "sportovními náčiními" když už na případný střet náhodou bohužel dojde.
infiniti Q56, mercedes GL, nebo dle mého ideálně Cadillac Escalade.
Jak čtu tu diskuzi, tak mi to nedá.
Vážně doporučujete 20-letému skoro nezkušenému (který je odvařený z 1,4 55kW) auta s víc jak dvoulitrovým motorem a výš??
To nemluvim o fin. stránce, kdy pojistka pro mladého řidiče je krvavá, spotřeba, atd. Pochybuju, že bude mít peníze na udržení takových aut (BMW) v dobrém stavu.
Ono je pěkný, že bmw vydrží a starší ročníky jsou ještě poctivá práce, ale už má čas na to, že se může pokazit. To platí o všech starších autech, nemluvě o servisování silnějších (dražších a složitějších) motorizací.
Dle mého by měl začínat s nějakou 1,2/1,4 Punto, nebo něco podobnýho...
Je to jako u motorek. Mladej cápek, kterej dřív nejezdil si udělá papíry na neomezenou mašinu, koupí si nějakýho jetýho litra před rozpadnutím a do měsíce ho škrábou někde ze stromu...
Tohle je ten samej případ. Proto by měl zapomenout na mokrej sen a radši se nejdřív pořádně naučit jezdit