david posted by:
Jenze ty tady popisujes jen tu svoji popelnici a clanek se problematiku ojetin vozu Opel Vectra snazi popsat tak nejak obecne... To, ze autor uvadi nejpravdepodobneji se vyskytujici zavady jeste neznamena, ze kazdy vuz takova zavada potka, ty tukane. Navic, to ze oply hnijou jak hrusky je proste fakt a nic na tom nezmeni to, ze ty v zime stojis v garazi.
Ano, popisované závady se na autech mohou vyskytnout, o všech jsem slyšel, ale jen tady na Tipcarsu. Znám pár lidí s Vectrou a ze jmenovaných závad je nepostihuje ani jedna, krom tady nezmíněné vysoké spotřeby oleje, která je vysoce pravděpodobná u motoru 1.6 16 V. Ovšem zmínka o vysoké spotřebě benzínu se opravdu nezakládá na pravdě, mám ještě starou Vectru A s motorem 1.8 a moje spotřeba se pohybuje mezi 7 - 8 l/100 km. Co se týká tlumičů, tak je pravdou, že naše silnice je posílají brzo do kytek, ale já jsem pořídil kompletní výměnu za 6500,- Koroze je Opelův nepřítel, ale myslím že s příchodem pozinku se situace zlepšila a na svém 12 let starém autě ještě bez pozinku mám jedno místo s bublinkama na pravém zadním lemu a toť vše. Vecter jezdí spousta a sehnat na ně nějaký náhradní díl není zas až tak finančně náročné a tolik jich potřeba zase není, mám auto 4 roky mám na něm necelých 40 t najeto a potřeboval jsem zatím jen žárovk, destičky a výfuk, což se nepočítá. Já osobně bych se do VB jít nebál, ale zaměřil bych se pouze na motory 1.6 8V (nesmrtelný, ale málo výkonný), 1.8 16V (nepostihuje ho vysoká spotřeba oleje, má solidní parametry a vejde se ještě do rozumného ručení), 2.2 benzín (na něj jsem zatím kritiku neslyšel, ale na 2-litr ano) i 2.5 V6 (po výměně rozvodového řemene, který je jedinou jeho slabinou je naprosto bezproblémový a hlavně má 6 hrnců). Ovšem kamarád má zatracovaný 1.7 D, na motoru je najeto 200 tkm, jezdí za 5,5 a z hlediska servisování o motoru neví, a to s ním jezdí po dálnici, kdy plynový pedál používá jako tlačítko zapnuto-vypnuto. Ještě nakoukněte do tabulek TUV a porovnejte s Mondeem a Passatem (etalonem kvality
) Doporučuji si pročíst zdejší recenze Vecter, tady byly jen negativa.