Petr S posted by:
Kaisha posted by:
Dobrý večer,zítra si mám jet pro vysněné auto Fiat 500L, 1.4 benzín, r.v. 2014, servisní vůz, najeto 19.600 km, s výbavou komfort plus za cenu 290 tis.Manžel (jak jsem již zmiňovala, že se mu to auto nelíbí a má snahu mě odradit), dnes večer přišel s tím, že za nové auto (2016) bez výbavy zaplatím 300 tis. a že si mám tedy raději koupit nové. Výbavou je myšleno - boční chromované lišty, litá kola, tempomat, zrcátka v el., rádio s ovládáním na volantu, volant a řadící páka potažená kůží, lakovaná zpětná zrcátka, bederní polohovací sada a loketní opěrka. S touto výbavou bych úplně nového Fiata koupila za 350 tis.Manžel se mě snaží přesvědčit, ať auto zítra nekupuji a ať si koupím úplně nové bez výbavy, za těch 300 tis. Jenže já jsem ženská, chci mít kompletní auto... Nemyslím si, že by to byla nevýhodná koupě... Co si o tom myslíte? Čemu byste dali přednost?Díky za názory a prosím, bez kritiky...
Pokud se rozhodujete mezi 2 roky starým autem se slevou pouhých 50 tisíc a fungl novým, pak bych těch 50 tisíc doplatil a měl fungl nové auto
s plnou zárukou, ale hlavně s naprostou jistotou, že
nebylo bourané, má
všechny airbagy atp. Auto voní novotou
Tady není o čem přemýšlet, pokud těch 50 tis. máte jděte do nového.Podobně jsem kdysi měl původně v plánu koupit 1-2 roky starý Yaris. Ale nabídka ojetin byla podobná. Sleva jen těch 50 tisíc proti novému. Koupil jsem nové a navíc s lepší výbavou podle svých představ. Od té doby kupuju už jenom nová auta.
Manžel jí neradí, ať koupí o 50 tisíc dražší auto, ale ať za těch 300 tisíc koupí holátko. A Fiat dává plnou záruku 5 let, tzn. má ty 3 roky záruku. Dneska dává Toyota jako základ záruku jen ty 3 roky, další 2 za příplatek nemalých 10 tisíc. Vzhledem k tomu, že ceníková cena toho konkrétního 500L je přes 400, v akční ceně 360 tisíc a původně se nabízelo už jako tahle ojetina za 330 tisíc, tak za 290 tisíc je to jak velmi solidní kauf, tak slušná sleva.