0
back
 

diskuze k tématu: Opel Astra caravan 1.6 16V nebo Ford Focus 1.6 16V?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, německá vozidla, americká vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.05.2007 11:26, RE: Focus
anonym posted by:
špatně jsem se vyjádřil, myslel jsem korozi výfuku, příliš rychle myslím a pomalu píši. Souhlasím, že Focus měl s korozí karoserie větší problémy v počátcích výroby, koroze kolem čelního skla nebyla vyjímkou.
Obávám se, že koroze u Focusů není problém pouze začátku výroby. Na ford-focus.cz najdete desítky majitelů poměrně nových korodujících focusů. A zdaleka se jnejedná pouze o korozi kolem čelního skla, ale především korozi dveří (okolo různých lišt a těsnění), blatníků a zadních dveří. S tímto Astra nemá problém ani náhodou.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.05.2007 11:39, RE: Astra 1.6 16V
MirekS posted by:
Myslím, že výrobce na tomto motoru moc nezapracoval, ta spotřeba oleje je dost hrozná u 50% aut, která mají přes 100t km. /motory X16XEL / Pro bližší zkušenosti na www.opelclubrenbau.cz.
Ahoj, asi jsem měl šťastnou ruku, ale vlastním Astru G 1.6 16 V, r.v. 1999, dosud najeto 107.000 km. Dolévám cca 1l oleje mezi výměnami (15.000), takže pohoda. Za celých těch 8 roků jsem na autě měnil (kromě oleje, filtrů, 1xbrzd, 1x rozvodů, 1x aku a páru čepů) pouze ventilátor topení, jinak zcela bez problémů a maximální spokojenost !!! Rodiče mají Focus TDCI a musím říci, že každé auto má něco do sebe. Focus o trošičku lepší jízdní vlastnosti a řazení, vyšší posaz (=lepší výhled), ale hnusný zvuk dveří, neuspořádaná palubní deska, pomatené ovládání stěračů a otevírání kufru / palivové nádrže; Astra má lépe využitelný kufr s plnohodnotnou rezervou, lépší uspořádání palub. desky (centrální displej se všemi údaji, u mě i se skvělým kontrolním systémem), celkově lepší ergonomie ovladačů a lepší sedadla.
Pokuď člověk narazí na zachovalý kus, nebál bych se ani jednoho vozu - oba představovaly v době vzniku absolutní špičku a ani dnes se nemusí za nic stydět. Já osobně jsem s Astrou spokojen opravdu maximálně !
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.05.2007 11:39, RE: Astra 1.6 16V
MirekS posted by:
Myslím, že výrobce na tomto motoru moc nezapracoval, ta spotřeba oleje je dost hrozná u 50% aut, která mají přes 100t km. /motory X16XEL / Pro bližší zkušenosti na www.opelclubrenbau.cz.
Ahoj, asi jsem měl šťastnou ruku, ale vlastním Astru G 1.6 16 V, r.v. 1999, dosud najeto 107.000 km. Dolévám cca 1l oleje mezi výměnami (15.000), takže pohoda. Za celých těch 8 roků jsem na autě měnil (kromě oleje, filtrů, 1xbrzd, 1x rozvodů, 1x aku a páru čepů) pouze ventilátor topení, jinak zcela bez problémů a maximální spokojenost !!! Rodiče mají Focus TDCI a musím říci, že každé auto má něco do sebe. Focus o trošičku lepší jízdní vlastnosti a řazení, vyšší posaz (=lepší výhled), ale hnusný zvuk dveří, neuspořádaná palubní deska, pomatené ovládání stěračů a otevírání kufru / palivové nádrže; Astra má lépe využitelný kufr s plnohodnotnou rezervou, lépší uspořádání palub. desky (centrální displej se všemi údaji, u mě i se skvělým kontrolním systémem), celkově lepší ergonomie ovladačů a lepší sedadla.<BR>Pokuď člověk narazí na zachovalý kus, nebál bych se ani jednoho vozu - oba představovaly v době vzniku absolutní špičku a ani dnes se nemusí za nic stydět. Já osobně jsem s Astrou spokojen opravdu maximálně !
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.07.2007 15:50, RE: Astra 1.6 16V
anonym posted by:
Ahoj, asi jsem měl šťastnou ruku, ale vlastním Astru G 1.6 16 V, r.v. 1999, dosud najeto 107.000 km. Dolévám cca 1l oleje mezi výměnami (15.000), takže pohoda. Za celých těch 8 roků jsem na autě měnil (kromě oleje, filtrů, 1xbrzd, 1x rozvodů, 1x aku a páru čepů) pouze ventilátor topení, jinak zcela bez problémů a maximální spokojenost !!! Rodiče mají Focus TDCI a musím říci, že každé auto má něco do sebe. Focus o trošičku lepší jízdní vlastnosti a řazení, vyšší posaz (=lepší výhled), ale hnusný ...
také se rozhoduji mezi astrou a focusem a co jsme videl tak opravdu asi tak 90% focusů z roku 99, 00 rezne a proto u mě vyhrává zatím pozinkovaná astra, víte co když se vám posere něco tak to vyměníte a je klid, ale boj s rezí to je nekonečný!!!!!!!!!
respond
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.