mufik.martin posted by:
Pro anonyma: To, ze si radsi kazdy koupi vetsi auto je fakt, ale ze by vetsi auto znamenalo drazsi dily? To urcite ne. Povinne ruceni nema take s veliksoti auta tolik spolecneho. Napriklad takova fabia 1.4 MPI zaplatite stejnou pojistku jako treba za Vectru 1.8 nebo mondeo 1.8. Spis rozdil vidim ve spotrebe, ktera je ale tak vetsinou max o 1L vyssi, coz je akceptovatelne. Jinak jestli mate pocit, ze vymena oleje u vetsiho auta je drazsi tak to vas asi taky vyvedu z omylu. Vetsinou mate 4 litry o...
Podívejte, já mám jak malé, tak i středně velké auto (obojí kupované jako nové) , takže mám o provozních nákladech docela ponětí. A ty vychází logicky lépe pro ten menší vůz, který je kolikrát i praktičtejší z hlediska parkování a tak podobně.
Nad ničím se nijak nerozčiluju, akorát jsme vylovil svůj soukromý názor (to snad můžu, ne ?) bych ve finační situaci těch lidí volil spíš menší novější ojetinu a nebo malé nové auto, které taky díky své novotě člověku vydrží logiky déle a má i celkově menší provozní náklady, u nového vozu i záruky.
Pak jsou tady jiní s jinými zájmy, kteří píšou všelijaké komerční články.