anonym posted by:
Proč tady hodnotíme auto, které už nikdo neprodává a které je modelově 10 let staré? Mě by zajímaly spíš poznatky s novým Sprinterem, který je úplně jiný. Horší, lepší...?
Koupili jsme loni po zralé úvaze do firmy novou dodávku. Místo Renaultu Trafic1.9CDi, 100 k,(rychlý(180km/h),
6-ti stup.převodovka, tichý, pružný(tahnul od spodu), téměř bez poruch 100000km,4 roky, spotřeba 8-9,5 l/100 km).
Nové MB VITO 109 CDI (obsah 2.148 l), 109 k, nízká, prodloužená skříň. Max. 180 km/hod., 6-ti stup. převodovka.
A hodnocení po roce užívání (25000 km)? Od začátku drnčí a vrže palubní deska(po 2 opravách na Chodově jen minimální změna).
Hlučnost v kabině řidiče 80 dB! (70 dB je už dobrý, 10dB je velký rozdíl) To je prý normální-servis, líný(turbo zapíná až v 2500ot.(Prý normální-servis),v zimě se na sněhu bez 100kg zátěže na zadní poháněné nápravě ani neotočím(všechna elektronika je na nic, jen hezky svítí kontrolky na palubce). Spotřeba je 11-12 l/100km město, 9,5 l mimo město(80-120km/h, průměr 10,5 l/100km).
(Deklarovaná je 11,2/ 7,1/ 8,6/). V kopcích i na dálnici se musí řadit (netáhne, je bez síly)Jinak je provoz bez komplikací.
Dodatečně rovná podlaha do skříně 19900Kč bez dph(tak jsem si ji udělal z vodotěsné překližky sám za necelý 1000 Kč,parkovací (couvací) čidla 25000 Kč, samo domo 1990Kč).Jízdní vlastnosti velmi dobré i při rychlé jízdě(elektronika), brzdy jsou ostré(dá se na to zvyknout) ale ABS to jistí, dozadu by mohly být zrcátka dvoudílná, ale jde to(nezkreslují jako u Mazdy 2000), světla dobrá, výhled dopředu je dost zúžen silnými sloupky + 10cm nestírané plochy u řidiče(chodci měli párkrát na mále), mech. klima dost smrdí . Dvojsedadlo spolujezdců je tak pro děti(třetí mi sedí skoro na klíně).
Okrasné kryty kol 1990 Kč bez DPH1kus.(Nevydržely ani měsíc a byly fuč).
Celkové hodnocení? Už nikdy MB!
Co taky můžeme čekat od španělských machrů?
Přístup v servisu Chodov vlažný, můj pocit "co zas votravujěš kafko". Cena se slušnou výbavou ABS,EPS,man.KLIMA,el. okna,regul.sedadlo řidiče s opěrkou ruky,byla oproti konkurenci nejnižší(580000Kč bez DPH).
Ostatní se při srovnatelné výbavě pohybovali okolo 615-ti tisících Kč.