0
back

diskuze k tématu: turbo zniceny - babo raď

category of topic classification: poradna, technické dotazy, automobilky, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Tuesday 28.07.2015 21:41, RE: problém s turbem
Maťo Praha posted by:
Ahoj, dobrý den.Potřeboval bych poradit... Měnil jsem turbo na mondo IVmk a divně píská!!! Koupil jsem repas a tam říkali, že je to výměnou a zase kde mi ho měnili zase,že je to turbem... Auto potřebuji k práci a tím pádem nemohu vydělávat... ;-(Zastavil jsem s tím v pár servisech a na 80% mi říkali, že je to turbem... Co poradíte? Jak a na koho reagovat?Dík za jakoukoliv radu...

hvízdající turbo je vždy již jasným signálem,že pomalu jistě ale odchází.Takže v servisech měli pravdu.Jen trochu nechápu tu souslednost.
Nejdřív jste koupil originální turbo - to pískalo
Tak jste ho vyměnil za repas - to pískalo taky ?
takže jste koupi 2 turba ? jedno nové a jedno repasované a chyba je stále tam?

respond
Maťo Praha
number of posts3
date of registration28.07.2015
Tuesday 28.07.2015 21:54, problém s turbem
ne ne, koupil jsem repas a hned po namontování pískalo... v repasech říkali, že je to špatnou montáží a v servisech, že je to turbem...
respond
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Tuesday 28.07.2015 21:57, RE: problém s turbem
Maťo Praha posted by:
ne ne, koupil jsem repas a hned po namontování pískalo... v repasech říkali, že je to špatnou montáží a v servisech, že je to turbem...

je to při volnoběhu nebo při specifických otáčkách při zátěži?

může to být taky od úplně jiných věcí,které s turbem souvisí.
respond
Maťo Praha
number of posts3
date of registration28.07.2015
Tuesday 28.07.2015 22:08, problém s turbem
jenom přidám plyn a už to hvízdá... 1200 ot.
respond
salix
number of posts35
date of registration17.02.2009
Wednesday 29.07.2015 13:29, problém s turbem
Mně píská už pět let a už jsem si na to tak zvyknul, že to neřeším.Mám Fiat Fiorino 1,3 Multijet r.v. 9/2008 a pískat začalo 12/ 2010 tedy dva měsíce po záruce.V servisu řekli , že mám uštíplý kousek lopatky na vrtulce turba.Nové turbo cca 17000Kč a mně se to tenkrát nehodilo, tak jsem to o pár měsíců odložil a pak zase a zase a už je to 5 let a pořád to píská.Ani víc ani míń, pořád stejně.Píská tedy jen když přidávám plyn, je to jak když startuje malá raketa.Bydlím na malé vesnici v kopci a všichni sousedi říkají, že přesně vědí kdy jedu okolo.Tak už to asi budu muset pořešit.
respond
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.