0
back

diskuze k tématu: turbo zniceny - babo raď

category of topic classification: poradna, technické dotazy, automobilky, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 12.05.2015 15:39, turbo zniceny - babo raď
jedu si po dalnici v nemecku asi 180 si to mastim , 2,0 diesel a najednou kdyz dam nohu z plynu sviti cervene aladinova lampa to cerveny na olej,leknu se vim ze je zlo,zkusim se jen trochu popohnat na vyjezd z dalnice asi 700metru a tam volam odtah do mazdy,v mazde chtel 2000 euro za turbo prej je v vniveč,vylitla hadicka vypustil se diesel a zničilo to turbo.co ted,,,,,NEVIM FAKT
respond
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Tuesday 12.05.2015 16:43, RE: turbo zniceny
nepřihlášený uživatel posted by:
jedu si po dalnici v nemecku asi 180 si to mastim , 2,0 diesel a najednou kdyz dam nohu z plynu sviti cervene aladinova lampa to cerveny na olej,leknu se vim ze je zlo,zkusim se jen trochu popohnat na vyjezd z dalnice asi 700metru a tam volam odtah do mazdy,v mazde chtel 2000 euro za turbo prej je v hajzlu ,vylitla hadicka vypustil se diesel a rozjeblo to turbo.co ted,,,,,NEVIM FAKT

tož co by,vytáhni šrajtoflu a nech jim 3000euro a jeď s opraveno mazdo dom....
respond
kristian2
number of posts273
date of registration31.03.2015
Tuesday 12.05.2015 19:23, k
přesně tak-max zkusiz přes šroták a nebo 90satkou odtahovka dom
respond
number of posts10
date of registration23.11.2024
Wednesday 13.05.2015 06:35, turbo
Prostě do dílny,vymontovat,zrepasovat a jsi tam do 1000euro v pohodě,pokud je to jen turbo,snad jsi to chcípnul včas.
respond
Driver79
number of posts130
date of registration20.11.2014
Wednesday 13.05.2015 10:00, Nerozumim smyslu
Úplně netuším, co nám chtěl vlastně autor sdělit. Po druhém přečtení jsem si to přeložil do češtiny:

Cestou po německé dálnici svižnou rychlostí se mi rozbila naftová Mazda s motorem o objemu 2.0l. Následoval odtah do servisu, kde po mě chtějí peníze za opravu turba. Další rozsah poškození nevím, nebo ho neumím popsat.

Z článku jednoznačně nevyplývá, zdali dotyčný již zaplatil a může jet domů, nebo se rozhoduje o ekonomičnosti opravy - na to je tu málo info.

P.S. Upřímnou soustrast autorovi a jeho mazdě, v žádném případě jsem se ho svým příspěvkem nechtěl dotknout a chápu, jaké to je, když se v cizině rozbije auto...
respond
kamil321
number of posts70
date of registration19.01.2012
Wednesday 13.05.2015 12:24, to tak bývá:)
Taky jsem tak jel a na slovinské "dálnici", dupnul při výjezdu z dálničního přivaděče na plyn, a před přechodem jsem zjistil, že to co teče není opravdu voda z karavanu před náma:) Po pěti kilometrech na přechodu v HR nafta už solidně vyplnila veškerý motorový prostor, a to tak, že jí vyteklo 40litrů. Zastavili jsme u TOITOIky a od ní k nám valil krásný potok břečky a od nás k ní ještě větší.., záživný pohled jak se to střetávalo někde uprostřed:) 2cm mikrotrhlina a vadný obal palivového filtru..., no to se dřív dělalo z kovu, dneska z plastu z Polska:) Chorvat si řekl o 13 tisíc v eurech a byla to rázem dvojitá dovolená:)) Dodnes lituju, že mi to někdo nedovezl od nás a mohl si rovnou za ty ušetřené peníze udělat taky dovolenou, protože tady to stojí 2 tisíce. Prostě auta jsou spotřebák a kov se nahrazuje ošizeným plastem. Docela by mne zajímalo, jak dopadli kolegové s alternátorem na tranzitu, jestli fakt kupovali těch pět autobaterií nebo se nechali upovídat do nového alternátoru, když chtěl chorvat jen za vlezení pod auto 2000:)
respond
Ne321
number of posts196
date of registration02.07.2013
Wednesday 13.05.2015 13:19, Asistencni sluzba
Presne pro tyhle pripady je mit zaplacenou celoevropskou asistenci s odtahem do Cech, protoze doma se vetsi zavady vzdy lepe a mnohem levneji resi.
respond
stréc od piva
number of posts652
Wednesday 13.05.2015 15:53, RE: Asistencni sluzba
Ne321 posted by:
Presne pro tyhle pripady je mit zaplacenou celoevropskou asistenci s odtahem do Cech, protoze doma se vetsi zavady vzdy lepe a mnohem levneji resi.

už vidím jak mne někdo táhne někde z Španělska a nebude mne to sátt ani kačku
respond
kristian2
number of posts273
Wednesday 13.05.2015 18:01, p
jak jsem se již na vlastní kůži presvědčíl ta pojištovny nejsou zdaleka dobročiné orkanizace takže stím odtahem to nebude tak horke jak se může zdát. pro mě dovolena autem není dovolená z dlouhé cesty je potřeba si připočítat 3 dny na relax a nemluvím o možném riziku kdyby něco závada havárka zacpy atd. fakt ne.
respond
stréc od piva
number of posts652
Wednesday 13.05.2015 19:19, RE: p
kristian2 posted by:
jak jsem se již na vlastní kůži presvědčíl ta pojištovny nejsou zdaleka dobročiné orkanizace takže stím odtahem to nebude tak horke jak se může zdát. pro mě dovolena autem není dovolená z dlouhé cesty je potřeba si připočítat 3 dny na relax a nemluvím o možném riziku kdyby něco závada havárka zacpy atd. fakt ne.

konečně racionální názor..
ano i cesta do Chorvatska 1000km je velký zápřah na organismus,a pokud to někteří experti jsou schopni jet bez jakékoliv větší pauzi (tzn alespon 2x1 hodina),tak to jsou opravdu magoři....

ono je něco jiné 10 hodin chodit třeba celodenní turu,kdy nezapojujete mozek,a něco jiné tech 10hodin,kdy ten mozek musí nonstop přemýšlet vyhodnocovat a nesmí ani na chvíli vypnout....
což v kombinaci s teplem...udělá svoje..
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Wednesday 13.05.2015 21:16, RE: p
stréc od piva posted by:
kristian2 posted by:
konečně racionální názor.. ano i cesta do Chorvatska 1000km je velký zápřah na organismus,a pokud to někteří experti jsou schopni jet bez jakékoliv větší pauzi (tzn alespon 2x1 hodina),tak to jsou opravdu magoři.... ono je něco jiné 10 hodin chodit třeba celodenní turu,kdy nezapojujete mozek,a něco jiné tech 10hodin,kdy ten mozek musí nonstop přemýšlet vyhodnocovat a nesmí ani na chvíli vypnout.... což v kombinaci s teplem...udělá svoje..

Jednou jsem jel trasu Praha - Astrachan (cca.3000Km) ve dvou řidičích multivanem. To byl vážně úlet, jelo se dva dny. Už nikdy více, ale zážitek na celý život
respond
Pepe
number of posts1136
date of registration09.05.2007
Wednesday 13.05.2015 22:20, RE: p
stréc od piva posted by:
kristian2 posted by:
konečně racionální názor.. ano i cesta do Chorvatska 1000km je velký zápřah na organismus,a pokud to někteří experti jsou schopni jet bez jakékoliv větší pauzi (tzn alespon 2x1 hodina),tak to jsou opravdu magoři.... ono je něco jiné 10 hodin chodit třeba celodenní turu,kdy nezapojujete mozek,a něco jiné tech 10hodin,kdy ten mozek musí nonstop přemýšlet vyhodnocovat a nesmí ani na chvíli vypnout.... což v kombinaci s teplem...udělá svoje..

Je to hlavně o psychice . Pak taky o tréninku, únavě z práce a pod. Zcela běžně dávám Plzeň - Ramstein (500 tam, 500 z5) "na otočku". Stavím jen díky dodržování pitného režimu, resp. jeho následkům (2-3x 5 min). Jezdím zásadně odpočatej, vracím se poměrně fit. Ale když jsem jel s rodinou do sev. Itálie (cca 800), v pátek večer na noc, tak jsem byl docela na kaši. Nikdy víc...
respond
Zvirak
number of posts459
date of registration09.09.2012
Wednesday 13.05.2015 22:37, slovinsko
já pojedu v létě dvakrát (plzen-slovinsko - 800km), tak jsem na to zvědavej řekl bych, že mam celkem trénink: denně 300km - resp 400km dojíždění do práce. Jsem zvědavej, jak to ustojím. Počítam 1 - 2 půlhodinové pauzy na snídani atd.
Zajímavý je, že ve 2 lidech je levnější jet do slovinska autem a to i při započítání dálničních známek mýt atd (jezdím za 1,2 Kč/km když pojedu dálku bude to možná i trochu míň).
Pojedu kolem Mnichova, přes Rakousko tušim A10 do Koperu.
Nemáte někdo tip na nějaké zajímavé místo, kam / na co se cestou podívat ?

Pepe, ty jsi ze z Plzně ?
respond
kristian2
number of posts273
Wednesday 13.05.2015 23:59, k
tak ja mam zkušenost hlavně z holanskem1300 km jedna cesta a to i na otočku samozřejmě pracovně at jsem řídil nebo ne tak to byl zápřach a za ty roky par horkých chvil bylo ale naštěstí jsme to vždy ustáli .samozřejmě je rozdíl jed pracovně a nebo z rodinou .do jugošky jsem zkoušel jed vlakem do baru v roce 2010 to stálo tam i spět 8 000 kč čtyři lidi lužkové kupe pro sebe vnoci jsem se vyspal a rano výhled na moře kdyby si nehrali na hranice tak to trvalo o pěh hodin meně autem by to levněj nepřišlo .mám dojem že už ten spoj ale nejezdí a taky mě to tam netáhne ale zkusil jsem to .
respond
driver111
number of posts528
date of registration13.03.2013
Thursday 14.05.2015 10:03, dlouhé cesty
Já dával pracovně Zlín-Kolín nad Rýnem , přijel jsem tam ráno něco pořešil a jel zpět a na zpátek jsem se stavoval u rodiny ve Frankfurtu, kde jsem přespal a pak jel ráno zpět, takže to bylo na jeden zápřah vlastně nějakých 1200 taky pěkná štreka a měl jsem toho plné zuby. Jel jsem to párkrát, kdy jsem nestihli objednat letenky a muselo se jet. No děs. Pak ještě nezapomenu na cestu z Pagu, což je cca 800 km k nám a já to jel zpátky za 17 hodin (běžne 10hodin). Nejel trajekt kvůli větru, tak jsem to musel objíždět po pevnině což je navíc 80 km a pak ze stejného důvodu tedy větru, byla zavřená i dálnice a musel jsem to jet vnitrozemím po staré cestě, která byla totálně zacpaná, takže jsem si to užil a potřeboval po dojetí domů další 3 dny volno a co čert nechtěl za 2dny po návratu jsem musel jet do toho Kolín nad Rýnem. To byl asi můj njkrušnější týden. Zlaté letadlo.
respond
Primcar
number of posts35
date of registration06.03.2014
Thursday 14.05.2015 14:16, .
taky se pridam mimo tema. jezdim 1800km UK-CR . prestavka akorat tak v trajektu a na tankovani. zvladam to v pohode, prijedu dom treba nekdy rano cely den jsem fit a vecer jeste muzu dat par piv pak jdu spat...nekteri lidi maji trosku vetsi vydrz
pri unave opravdu je lepsi zastavit a prospat se aspon v aute... a vzdy mam s sebou nejaky redbull kdyby nahodou ci cokoladu , colu...
respond
stréc od piva
number of posts652
Thursday 14.05.2015 15:38, RE: .
Primcar posted by:
taky se pridam mimo tema. jezdim 1800km UK-CR . prestavka akorat tak v trajektu a na tankovani. zvladam to v pohode, prijedu dom treba nekdy rano cely den jsem fit a vecer jeste muzu dat par piv pak jdu spat...nekteri lidi maji trosku vetsi vydrz pri unave opravdu je lepsi zastavit a prospat se aspon v aute... a vzdy mam s sebou nejaky redbull kdyby nahodou ci cokoladu , colu...

věřím,že takové experty v životě nepotkám....frajerů co jezdí nadoraz a pak někoho v mikrospánku smetou jsou plné hřbitovy..

ono i LeMans 24hodin bylo již dávno zakázano jezdit jako jeden řidič....
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Thursday 14.05.2015 16:31, RE: .
Primcar posted by:
taky se pridam mimo tema. jezdim 1800km UK-CR . prestavka akorat tak v trajektu a na tankovani. zvladam to v pohode, prijedu dom treba nekdy rano cely den jsem fit a vecer jeste muzu dat par piv pak jdu spat...nekteri lidi maji trosku vetsi vydrz pri unave opravdu je lepsi zastavit a prospat se aspon v aute... a vzdy mam s sebou nejaky redbull kdyby nahodou ci cokoladu , colu...

To já takhle jednou pospíchal v půl druhé ráno z Liberce do Prahy a nenapadlo mě nic lepšího než se natankovat preventiivně redbulem. Celou cestu jsem žádný extra účinek necítil, až po příjezdu domu a ulehnutí do pelechu nastal blik a nešlo spát. Chudák má tehdejší budoucí ex, otravoval jsem jí do rána :D Redbul je jen vynikající marketing, lepší je dobrý čaj bez cukru.
respond
Pepe
number of posts1136
date of registration09.05.2007
Thursday 14.05.2015 17:25, RE: slovinsko
Zvirak posted by:
já pojedu v létě dvakrát (plzen-slovinsko - 800km), tak jsem na to zvědavej řekl bych, že mam celkem trénink: denně 300km - resp 400km dojíždění do práce. Jsem zvědavej, jak to ustojím. Počítam 1 - 2 půlhodinové pauzy na snídani atd. Zajímavý je, že ve 2 lidech je levnější jet do slovinska autem a to i při započítání dálničních známek mýt atd (jezdím za 1,2 Kč/km když pojedu dálku bude to možná i trochu míň). Pojedu kolem Mnichova, přes Rakousko tušim A10 do Koperu. Nemáte někdo tip na nějaké zajímavé místo, kam / na co se cestou podívat ? Pepe, ty jsi ze z Plzně ?

. Z Plzně.
respond
Maťo Praha
number of posts3
date of registration28.07.2015
Tuesday 28.07.2015 20:50, problém s turbem
Ahoj, dobrý den.
Potřeboval bych poradit... Měnil jsem turbo na mondo IVmk a divně píská!!! Koupil jsem repas a tam říkali, že je to výměnou a zase kde mi ho měnili zase,že je to turbem... Auto potřebuji k práci a tím pádem nemohu vydělávat... ;-(
Zastavil jsem s tím v pár servisech a na 80% mi říkali, že je to turbem... Co poradíte? Jak a na koho reagovat?
Dík za jakoukoliv radu...
respond
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.