Tuesday 03.11.2020 14:21,
Kam obout...
Osobní zkušenost - Peugeot 307 1.6 HDI, horší, ale stále nad 4mm gumy vzadu. Loni na přelomu leden/únor nasněžilo v noci u Brna 15-20 cm. Vyjížděl jsem z Kroměříže, přes Brno do Bratislavy. Z Kroměříže do Brna sněhu přibývalo, takže si to člověk tak nějak ošahal. Za Brnem pak kamiony sníh ujezdily - 2 vyvýšené koleje s větším rozchodem než osobák, takže auto střídavě tancovalo mezi. Člověk se tak nějak snažil najít stopu - třeby v rychlejším pruhu, moc to nešlo. Po asi 15-20 km v těchto podmínkách se při cca 60-70km/h v pravém pruhu začal velmi pomalu přetáčet / předbíhat zadek.
Noha z plynu, kontra - nic. Zadek zkrátka pokračoval a otáčel auto napříč cesty, čumák do svodidel uprostřed dálnice. Zkusil jsem "po cestě ke svodidlům" vše co mě tak nějak napadlo, auto si dělalo svoje...když už to bylo jasné, přetočil jsem auto PO smyku, abych na svodidla šel pravým bokem - ťukanec na pravý přední blatník, bok, pravý zadní blatník - zůstal jsem na dálnici v levém pruhu otočený v protisměru. Blikačky, modlitby aby to tam nehasil nejakej kamionák v rychlém. Minulo mě pár aut v pravém, NASTARTOVAL jsem a PŘEJEL do odstavného. Bylo tak kolem 0600 ráno. Pokoukal jsem co kde visí, teče...neteklo nic, žádný výrazný zvuk, motor šel, světla svítila, ale rozbitý plechy/plasty. Ve stejné rychlosti jako doposud tj. 60-70-80km/h jsem se vydal k první pumpě, co chvíli zastavil a zkontroloval jestli někde něco neteče a auto brzdí...po cestě co 2 km potkal auto vypadlé z cesty. Na pumpě koupil stříbrnou lepící pásku - co viselo, odborně "opravil" a pokračoval do Bratislavy. Takže za mě, lepší gumy DOZADU (a stříbrnou pásku do kufru).
respond