anonym posted by:
Tam kde končí práva jednoho (řidiče) začínají práva dalšího : k zatmaveným sklům : myslím, že je to jedna z hrůz, která by se měla u nás jednou provždy zrušit a nepovolovat !!!! Jezdím často a můj dojem je, že kromě zakomplexovaných dementíků-závodníků ( a cipísků, kteří mají řidičák 14 dní) to normální řidič nemůže vůbec potřebovat. V provozu je to velmi nebezpečné - přes tato auto není (nebo jen špatně) vidět, to samé při odbočování, předjíždění apod. Osobně se autům s fóliemi a jejich majitel...
Co jen k tomu říct? Důvody, proč si lidi nechávají lepit folie je víc - někdo chce bejt schovanej, přitom frajer, jinej (a to je můj případ) nechce, aby do auta bylo vidět (vozím dost často drahé nářadí) a navíc se v létě interiér tolik nerozpálí (nemám klimu). Takže mám přední dveře natónovány na nějakých 35 %, zadní + páté na cca 60%. Dovnitř není vidět ani na zadní sedačky - mám auto s přepážkou, dost často v poloze za 1. řadou - z auta je vidět víc než dost. Připočtu-li k tomu fakt, že po úderu se sklo hned nevysype, argumentuju i zvýšeným zabezpečením.... P.S. Folie jsou samozřejmě homologované, každé sklo je označeno štítkem. Obecně - projde-li auto STK, mají PČR smůlu....