anonym posted by:
Tenhle motor mám v Accentu a šlape jako hodinky. Pravda, spotřebu má v průměru jen lehce pod 6 (ten nový 4válcový model prý bere tak o půl litru - litr míň a asi bude fakt lepší), jenže většinou s ním nejezdím dálku (a když, tak po dálnici). Zvýšené hlučnosti jsem si rozhodně nevšiml - ve srovnání s předchozí Felicií motor tišší, jen větší hluk od kol, snad jen aerodynamický hluk je tak kolem 130 km/h patrný (ovšem samozřejmě nelze srovnávat třeba s tichou Mazdou), vibrace žádné, spotřeba oleje ...
Jo a abych nezapomněl, dynamika jízdy při běžných rychlostech naprosto v pohodě, ale od 140 do 160 (tachometrových) už zrychluje trochu pomaleji. Čili myslím si, že když motor v pohodě utáhne Accenta (a myslím, že ho dokonce dávají i do Matrixu, což je MPV), pak s Getzem nebude mít problém ani náhodou. Rozdíl mezi prázdným a naloženým (5 lidí plus náklad) skoro žádný - to je asi hlavní plus. Je to živější než jsem čekal, ale je fakt, že spotřebu tak o půl litříku nižší (a kvůli dálnici šestku) bych uvítal...
No, nicméně pán se ptal na 1,1 benzín, takže sorry za dlouhé povídání...