anonym posted by:
chlapci měli bychom se umírnit
Jinak nám Kylie nepřispěje do fóra, a to by byla jistě škoda.
Jinak Honda je to pěkná, to jo. Rozhodně to není tuctovka jako Das Auto. Jinak rozhodně nejsem zastánce forda, ale kabát nového mondea se opravdu povedl. Stejně se mě ale více líbí nová C5, a v kombajnu.
....ale děkuji. Hondu mám ráda a Accord také (s tímhle posledním jsem ještě nejela), ale nedávno jsem to pod článek o "Accord: diesel nebo benzín?" psala, že zaskočená jsem. Tedy přepis velkého testu (kombajn se mi moc nelíbí) naftových kombi z německého auto ZEITUNG, kde se střetly Honda Accord 2.2 i-DTCE, Renault Laguna GT 2.0 dCi, Ford Mondeo 2.2 TDCi a Citroën C5 HDi 170 Biturbo (t.j. také objem 2.2). Test působí opravdu precizně a důvěryhodně (český Svět motorů to nepřipomíná ni vzdáleně), ale výsledky mne trochu překvapily (potěšily i zaskočily). První skončil (to dá ale rozum, že?) ten jednoznačně nejlepší (nevtipkuji) Citroën C5 (opravdu si myslím, že tohle auto je černý kůň své kategorie a se "správným" motorem těžko hledá soupeře (a to i mezi dražší prémiovou konkurencí). Druhé místo obsadil Ford Mondeo, třetí Renault Laguna a Accord skončil až poslední. Celkově na body C5 (3028), Mondeo (2991), Laguna (2971) a Accord (2843). Přiznávám, že mne to trochu zaskočilo, když si procházím jednotlivé výsledky není Accord rozhodně nějaký propadák (to v žádném případě!), na druhou stranu C5 je vskutku ("měřitelně") lepší a navíc docela jednoznačně! Accord uspěl "jen" v kategori "Emise/náklady" (C5 ale v devíti měřitelných bodech této skupiny skončila v závěsu druhá se "směšným" tříbodovým odstupem) a Accord ještě zvítězil nad všemi konkurenty ve sledované disciplíně "naměřená spotřeba v testu".
PS: Nová C5 se mi také líbí (i když spíše ve verzi "auto", než kombi - to jen abych malinko maloučko "popíchla" některé diskutující z minulých dní) a jen se zopakuji, že verze 2.2 HDi (manuální převodovka) a 2.7 HDi (automat Aisin a opravdu maximální kultura jízdy) považuji za (alespoň částečně, v něčem) ) úspěšného konkurenta i tomu zcela nejlepšímu mezi vozy střední třídy.
Kylie