anonym posted by:
O problémech se vstřikovači i dieselových Fordů vím,ale myslel jsem,že se týkají jen modelů do roku 2003. Pak už to snad bylo lepší. Motor 2,2 TDCi přišel až 2004,takže jsem myslel,že se ho tyto problémy už v takové míře netýkají. nebo snad je na tom hůře než 2,0 TDCi?
Já bych stejně uvažoval až o modelu po druhém faceliftu - modelový rok 2006. Pořád se mám tý 2,2 bát co se týká spolehlivosti?
Diesel servisy údajně dokáží ty vstřiky opravit a vše seštelovat za nějakých 15tis. To by v případě nej...
Nejsem žádná odbornice na Ford dieslové motory, ale vím, že problémy byly vpodstatě se všemi (proto postupně od motorů vlastní konstrukce odchází (vlastně se už skoro dá říci odešel) a svá vozidla osazuje motory vycházející ze spolupráce z PSA (což je takové pěkné diplomatické označení, protože bez výjimky jde o povodní konstrukci Citroën) od malého 1.4 HDi po šestiválec 2.7 HDi (osmiválec 3.6 v Range Roveru je "jen" klon oné dvasedmičky se zvětšeným objemem a přidanými dvěma válci).
Plánujete-li auto z roku 2006 doporučuji (alespoň k vyzkoušení) fantastické Biturbo 2.2 HDi. Jsem sice trochu "fanynka" Citroën, ale tenhle motor je objektivně nesrovnatelně lepší a to TAK moc, že je vlastně nesmysl je srovnávat. Zatímco Ford "dojíždí" a doprodává starou konstrukci, Biturbo je nejmodernější z možných (biturbo konstrukci zatím používá POUZE bmw u třílitrového šestiválce 35d a od letoška nově u dvoulitru v řadě 1 kupé 123d - což jsme v poněkud jiné cenové kategorii) a motor 2.2 HDi má zcela neuvěřitelný průběh točivého momentu. Někde okolo 1300 ot. první turbo zajistí 90% točivého momentu a díky plynulému záběru druhé turba někde před 2500 ot. tahne motor s nepochopitelnou samozřejmostí stále dál (až do nějakých 4500 ot.!). Vše funguje tak neuvěřitelně uvolněně a samozřejmě (dva vyvažovací hřídele tam nejsou pro parádu, ale právě pro zajištění kultury chodu přibližující se šestiválci), že možná nebudete mít pocit "závodění", zato okolním závodníkům s náskokem třídy a noblesou hodnou aut prémiového segmentu (tam zatím něco podobného nabízí jen bmw, mercedes obdobný motor představí letos na podzim) ujedete.
Kylie