Táta+máma + 2 děti = 4 místa. Nač 7??? Ale nic proti nikomu....
Jiank moje velmi pozitivní zkušenost z minulého týdne: v Číně mě vozil firemní řidič s MPV značky Buick 3000. Najel jsem tam s ním asi 300km coby zákazník. K věci: V6 3,0i, 5°AT. Auto z roku tuším 2010, na tachu cifra 320.000 - ale mil!!!! Auto tedy najíždí ročně skoro 90.000km. Údajně na převodovku nebylo nikdy šáhnuto mimo výměny oleje, na motoru se dělaly rozvody a klasická údržba. Nicméně - jeli jsem celkem v 6 lidech po dálnici rychlostí mezi 80 - 120km/h dle provozu (který je mimochodem v dopravní špičce úžasný) a spotřeba byla 9,1/100. Uspořádání sedadel bylo 2+2+3, přičemž v prostřední řadě plně elektrická, místa pro nohy daleko víc, než v S-Maxu a x násobně víc, než v Šaranu (kdo má ale rád kolena pod bradou, ten nechť si koupí Šarana
))
Za jízdy v autě neskutečný ticho, to je zase úplně jinde proti všem mně známým dodávkám od SMaxe, Šarana či P807. Plná palba - tedy televize, střešní solár, kůže která byla asi opravdu kůží, nikoliv koženkou, jakd eklarují s úspechěm naši dealerští podvodníci, elektrická zadní vrata i oboje boční posuvné zadní dveře- tudíž nástup/výstup je lahůdkou,. navigace, radarový tempomat, prostě parádní koráb, kde člověk vnímal jen bordel kolem dálnice. O jízdě jsem skoro ani nevěděl, kupodivu na rozbitých cestách se auto jen vznášelo, nic nebouchalo, jako u Smaxe ši Šarana, ten z člověka vytřese duši - vím, protože 3 Šrarany jsem jezdil ve firmě a Smax byl jednu dobu kandidiát na další lsužebák, nakonec z toho byl P807 s HDI
Takže Buick - mj. velmi rozšířená značka v Číně, jkak MPV tak osobáky, na mě udělal opravdový velký dojem a klidně bych ho jako rodinné auto, kde není nouze přespat (zadní lavice je vyjímatelná a mezi dvěma zadními by se člověk krásně natáhnul) mohl mít. Opravdu komfotní plně vybavený auto pro pohodlné cestování bez omezení.
Jinak další za mě volba by byla Toyota Sienna, americký model s V6, dá s esehnat i u nás a to je nádhera, kdo chce komfort, tohle je jasná volba, na kterou žádný Smax, šaran nebo nedej bože nějaký Touran nemá nejmenší šanci.Něco jakoé tady tohle: http://www.tipcars.com/toyota-sienna/toyota-sienna-37950191.html
Viděl jsem live a mohu říct - nádhera, v reálu o hodně hezčí, velký parádní vozidlo.
Život je příliš krátký na na to, aby člověk jezdil tuctovkou, jako Smax či Touran a mačkal se, jako v plechovce (Touran)
Jídza má být zážitek, ne utrpení