mufik.martin posted by:
Pro Martina: Me osobne prijde Mondeo taky jako jedno z nejlepsich aut, pokud pominu BM5 a audi A6, ktere jsou mnohem drazsi. Jake napriklad podle tebe auto v podobne cenove relaci a podobne velikost prijde jako o mnoho lepsi? Takvoy accord, je sice vrchol techniky, ale me osobne se nelibi vubec zvenku, zevnitr je hezky. Mazda 6 je krasna zevnitr i zvenku, ale dal bych ji na stejnou pricku jako mondeo. A pak uz o dalsich konkurentech moc nevim ve stejne velikosti a za podobnou cenu. Jinak to radi...
Vlastnim podobne Mondeo (5-rychl) a tak pridam par postrehov zo spotreby, ktora je vzdy zaujimava a casto zalezi skor na jazdeckom umeni ako na konkretnom systeme vstrekovania (TDCi, TDI, HDI,...).
Zijem uz nejaky cas v Nemcursku a tak moju spotrebu treba brat v ponimani skor mesto:dialnica (pomer vam nepoviem, lebo ho ani nesledujem a ani neviem) a v priemere (zhruba za 1,5 roka) mi vychadza okolo 6,9 l. Je to oproti TDI viacej, ale so zvysujucou sa rychlostou sa dramaticky nemeni ako pri TDI. Mal som moznost viackrat vyskusat spotrebu pri vyssom zatazeni (zhruba 300 km po dialnici tam a 300 km naspat, ked mozem prehlasit, ze na dialnici mi prakticky rychlost neklesla pod 160 a skor som sa snazil ju drzat okolo 180-190, samozrejme podla tacho) a vysledok bol 7,8 l. Zimna prevadzka v podobnych podmienkach okolo 7,2 l (konkrolujem po kazdom natankovani) a letna prevadzka okolo 6,6 l. Doma (myslim SK) som na dovolenke jazdil za 5,5 l. Musim vsak dodat, ze tankujem len najkvalitnejsiu naftu, raz na SK som si dovolil natankovat doplna na Jurki lacnejsiu a o mesiac bola vymena vstrekovacky, co bol dost drahy spas.