Kolodмj posted by:
Výpočet kombinované spotřeby v závěrečné tabulce mi nesedí proti udajům výrobce. Ve městě o 0,5 litru navíc, mimo město o 0,3 litru méně. Jak je možné, že kombinace vám vyjde o 0,7 litru víc než výrobci, když by to rozhodně nemělo být více než o 0,5 kdyby to bylo jen město? Počítáte kombinaci jinak než výrobce a máte to zřejmě špatně, když se vám to stává opakovaně.
Kombinaci nepočítám jako výrobce. To prostě nejde. Laboratorní podmínky jsou zcela odlišné od reálné provozu. Za více odpovídající jsem považoval předešlou metodiku, ale to je na dlouhé téma.
Vím, že kombinovaná spotřeba je mixem spotřeby ve městě a mimo něj, ale takto to v praxi nejde.
Při sledování spotřeby ve městě jezdím po hlavním městě, křízem krážem, vždy ve stejnou denní dobu ...
Mimo město uvádím spotřebu dosaženou běžnou jízdou mimo Prahu (rychlostní silnice atd.).
Kombinovaná spotřeba mi nikdy nemůže vyjít v průměru obou předchozích, jelikož do ní zahrnuji i jízdu po dálnici, čímž lépe odrážím realistickou spotřebu, kterou by dosáhla většina motoristů.