Koloss posted by:
Neřešit původ auta je pěkná blbost, pak nevíš co s ním je. Mrkni se na inzeráty v Německa a pochopíš, že normální auto by tady bylo neprodejné. Dováží se havárky, lacino opraví a pryč s tím. Pak hnije auto, které jinak normálně je v pohodě. O hnijících Bravách jsem nic nepsal. FIatu hnilo všechno do určité doby, až z toho měl ostudu. Ohnilý Fiat z té doby ti neukážu, protože už se všechny rozpadly. Argumentovat autama, které stojí v bazaru, protože se o ně nikdo nestaral a už starat nechtěl, to je jako najít si nejhorší šrot a říkat, že takové jsou všechny. Vybíráš si jen to co se ti hodí a veškerá diskuze s tebou je marná. Nějak jsi nepředvedl těch x lidí, co se se mnou hádali. To tu děláš jen ty a prosím příště na mé příspěvky nereaguj.
Ano, takže původ ČR a nehavarované, to je jasný vrak. Itálie, kde se nesolí, to je ještě jasnější. Dovoz auta z Německa? A on ten tazatel bude s tím autem jezdit v Německu? Není snad důležitější, jak se na modelu podepisuje provoz na tuzemských cestách? My nevíme, na jak dlouho ho tazatel chce koupit, ale u prvního focusu má slušnou šanci, že mu po pár letech pokvete, jelikož u nás se prostě solí.
Diskutovat s tebou postrádá smysl, protože ty pořád vidíš fiaty poloviny 80. let a odmítáš se na to podívat optikou nového tisíciletí bez klapek z modrých oválů na očích, což po tobě chci já (stejně tak po tobě chci soudobé orezlé exempláře fiatů, ne nějaké youngtimery á la 20 let mrtvé tipo). Je to od tebe dost laciné a nefér vůči tazateli a ostatním čtenářům, neb šíříš bludy. Jestli si tu někdo vybírá, co se mu hodí, jsi to ty. Do téhle diskuze bych ani nevstoupil, kdybys mě do ni sám nezatáhnul (neměl bych potřebu, jelikož souhlasím, že navržená kombinace mondeo po faceliftu v benzinu odpovídá zadání, nejsem ani zarytý ford-hater, za kterého jsi mě tu vtáhnul). Stejně tak jsem nepsal, že se s tebou HÁDALO X lidí, ale že ti X lidí (tzn. nejen já, a to konkrétně 2 (4, když budu počítat ta 2 káčka)) OPONOVALO (nesouhlasilo, mělo jiný názor, odporovalo = to neznamená hádku nebo konflikt) v tom, že by fiaty z přelomu tisíciletí rezly více než tehdejší fordy. (Dokonce ani teď se tebou nehádám a píšu to v klidu, protože jsem kardiak a rád bych prožil i tu zbývající čtvrtinu svého života, nemusí to se mnou seknout už dnes. :) )
Fiata jsi nikdy neměl (vlastnil jsi vůbec něco jiného než forda), ale na to, že jsou to hnijící hujdy, jsi kádr. Já jsem forda měl 5 let a svůj názor jsem si na něj zformoval z vlastní zkušenosti i ze zkušeností svých blízkých. Měl jsem taky uno (to, co prý hnilo už v katalogu) a světe div se, podle registru ČKP má pořád platnou pojistku (asi zázrak, nebo si někdo kvůli obyčejné RZ platí povinné ručení, neboť podle tebe se už dávno rozpadlo). Proto mohu doporučit ono mondeo i dvojkový focus a varuji i u starších kusů před korozí (přičemž odmítám tvé tvrzení, jež se zjevně ani nezakládá na osobní zkušenosti, že by novodobé fiaty rezly více než fordy). Nic více, nic méně. Nemusíme na sebe reagovat, ale v tom případě mě laskavě nezmiňuj. A když už spolu komunikujeme, mohli bychom to dělat jako dospělí (předpokládám, že stejně jako já nejsi ani puberťák, ani nějaký porevoluční rozmazlený hejsek, ale že už taky něco pamatuješ a něco "znáš"). Tož tak.