Paul posted by:
Nemám žádné špatné zkušenosti s jetýma gumama, taky vím od koho a kde je koupit. Navíc, lepší lehce jetá značková, než nová čínská mrdka nebo pochybný protektor z tesca. To s tím krchovem by se klidně dalo číct o čemkoliv, i o celém ojetém autě. A pochopitelně ta dovolená byla myšlena bez dětí, ale jeden kamarád by se vedle sedačky určitě vešel. Není třeba mně chytat za slovíčka, lepší je si to dobře přečíst a pak komentovat ;o)
Na jetý gumy by mě taky nikdo neulovil. Problémem obecně je nákup vozidla za téměř veškré úspory, kdy pak na servis (ani ten základní) moc prostředků nezbývá a šetří se na všem možném. Lze k tomu i přistoupit tak, že si prostě buď přišetřím, když nechci slevit nebo si počkám, až ceny klesnou nebo si vyberu takové stáří vybraného modelu, kde mi pak peněženka umožní slušné servisování. Ale koupit auto za 150 tisíc a pak laborovat nad 3 tisíci rozdílu cen za pneumatiky, to mi přijde zvláštní. Koupil jsem auto za obdobné peníze a jen za obutí jsem ten rok utratil 25 tisíc (17-ky gumy a celý zimní 16-ky kola). Takové prořezané nebo jeté gumy z druhé ruky patří na auta jiné kategorie než je FF II, kde se vyzdvihují kvality podvozku.
Je to jen moje filosofie, prostě koupím starší auto v solidním stavu a používám metody starání, jak kdyby bylo nové. K tomu patří i slušné gumy. Třeba se i skrz prsty dívám i na Audi A6, na kterém jsou namontovány Matadory (to jsem viděl a celkem se tomu divil). V podstatě se dost dívám, co mají auta za gumy a občas mi prostě některé gumy k některým autům nesedí.