Rover623 posted by:
Musím souhlasit, to auto je obrovská kráva s velkým motorem na benzin a automatem, takové auto je u nás prakticky neprodejné, už samotná existence automatu nebo motoru s velkým objemem na benzin v autě dělá z takového vozu těžko prodejný artikl. Asi si všichni dokážeme představit, že pokud jen jeden z těchto "nedostatků" výrazně komplikuje prodej takového vozu asi je každému jasné, že auto s oběma těmito "nedostatky" (automat+velký motor na benzin) je prakticky neprodejné. Navíc Explorer není of...
Nevím, jaké máte měřítka, ale Ford Explorer není žádná obrovská kára. To samé bych řekl i o motoru. Vždyť se tam přece dával (pokud se nepletu) pouze čtyřlitrový šestiválec. Takové nebo podobné reakce lidí mne vždy dovedou pobavit. Sám mám vůz Chevrolet Suburban a Jednou jsem stál vedle Forda Explorera a ten je proti Suburbanovi úplný drobeček.. Možná jste si spletl Explorera s Excursionem. To je jediné vysvětlení. Ten je opravdu velký - dokonce o něco větší než Suburban.
Třeba do Suburbanů se dávaly motory o objemu 5,7, 6,5 TD, 7,4 nebo pak i 5,3 či 8,1. Do toho Excursiona se dával 6,8 benzín nebo 7,3 turbodiesel. Zde se dá říct, že se jedná o velký motor.
Další věc je automatická převodovka. Já bych to spíš viděl jako přednost. Mám doma 3 auta. 2 Volva (S90 a 240) a toho Suburbana. Z toho 2 auta jsou s automatem a nemůžu si automatickou převodovku vynachválit. Takové řeči o objemu motoru a o automatické převodovce vedou jen nějací blázni, kteří jsou zvyklí na 120-tku, Favorita, Feliciu, apod. a takové auto by si stejně nikdy nekoupili. Navíc tomu vůbec nerozumí.